Blog
Hier lees je meer over mijn visie op: zwanger en moeder zijn - mindset en motivatie - bewegen, voeding & ontspanning. Daarnaast bespreek ik mijn eigen ervaringen en nodig ik andere moeders uit om hun verhaal te delen.
Ben je op zoek naar een selectie van mijn beste artikelen? Deze vind je hier!
Het 1e trimester: hormonen, kwaaltjes en niemand mag het weten
En dan ben je zwanger! De hormonen gieren door je lijf, maar niemand mag het weten. Het eerste trimester is zwaar. Je bent moe, misselijk en chagrijnig, je emoties vliegen alle kanten uit. Je partner is vooral super blij met de zwangerschap, maar kan zich moeilijk voorstellen hoe jij je voelt. Je hebt het gevoel dat alle mannen naar je grote, gevoelige bortsten kijken. Je bent jezelf niet en je kunt niemand vertellen waarom. Hoe kom je deze periode door? Ik deel je mijn 5 tips!
Interview Gabriella (@gabyrunstheworld)
In dit interview deel ik het verhaal van Gabriella (Gaby). Gaby is 25 weken zwanger en nog steeds super fit. Ik bewonder haar sportieve instelling. Ze luistert goed naar haar lichaam en wil vooral niet te veel. Een ware inspiratiebron voor andere zwangere vrouwen.
Nienke: hoe ik zorg dat ik niet overprikkeld raak
Ik ben Nienke, 30 jaar en woon samen met mijn man Rick, dochtertje Eefje (jan. 2020), drie poezen én onze hond in Hengelo. Klinkt lekker chaotisch, niet? Dat is het soms ook best wel. Als je nagaat dat ik dan ook nog af en toe chaos, of ‘wolkjes’, in mijn hoofd heb wat resulteert in chaos in huis is het plaatje helemaal compleet.
Hoe maak ik keuzes vanuit mijn gevoel
Als moeder wil je het beste voor je kindje. Maar hoe weet je wat het beste is? Je krijgt zoveel goedbedoelde adviezen, maar werkt dit wel bij jouw kindje? Iedereen roept wat anders, maar wat past er nu echt bij jou?
Gebruik je intuïtie bij het maken van je keuzes. Natuurlijk is dit makkelijker gezegd dan gedaan.
Chantal: weten wat je moet doen in een noodsituatie maakt je zelfverzekerder
De dochter van Chantal stikte bijna. Ze handelde uit instinct en gelukkig kwam het goed. Voor haar de aanleiding om een kinder EHBO cursus te volgen. Haar enthousiasme bracht haar uiteindelijk bij het oprichten van haar bedrijf: het EHBO bureau.
Je zwangerschap is de ideale periode om te starten met mindfulness
Mindfulness: bewust aandacht geven aan het moment.
Het helpt je bewust te genieten van de mooie momenten tijdens je zwangerschap. De groei van je buik, de beweging van je kindje en het hartje dat je hoort bij de verloskundige.
Heel belangrijk, want je zwangerschap is een heel bijzondere periode in je leven. Hier wil je later met een goed gevoel op terug kunnen kijken.
Felicia: Mijn zoon is extreem prematuur geboren
De eerste weken van de zwangerschap van Felicia waren zwaar, maar verliepen wel ‘normaal’. De, bij iedere vrouw, bekende zwangerschapskwaaltjes kwamen voorbij. Na 12 weken ging het gelukkig weer beter. Volgens de verloskundige was alles in orde en ze voelde zich weer goed.
Daarna ging het mis. Extreme bloedingen bezorgden haar angst en terecht. Lees verder voor haar verhaal.
Hoe voorkom je dat je jezelf verliest in het moederschap
Vrouwen maken zich, tijdens de zwangerschap, vaak druk over lichamelijke klachten, zoals een zwangerschapsvergiftiging, verzakkingen, een diastase of een knip tijdens de bevalling. Aan psychische klachten wordt vaak niet gedacht. Toch krijgen heel veel vrouwen hiermee te maken. 50-80% van de vrouwen heeft last van sombere gedachten na de bevalling, in extreme gevallen leidt dit tot een depressie of psychose.
In dit artikel deel ik de 3 belangrijkste oorzaken van neerslachtige gevoelens, tijdens en na de zwangerschap. Gelukkig kun je deze gevoelens voor zijn, door hier tijdens je zwangerschap aandacht aan te besteden. Ik geef je tips hoe je dit kunt aanpakken.
5 tips: Hoe kook ik snel en gezond voor het hele gezin
Koken, ik vind het best leuk om te doen, als ik de tijd heb. Met twee kleine kinderen, die aan het einde van de dag moe en hongerig aan mijn been hangen, is dit vaak een uitdaging. En dan heb ik ook nog mijn werk, het huishouden en vergeet de boodschappen niet. Toch lukt het mij om bijna dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te zetten, waar we met het hele gezin van genieten. Heel belangrijk voor jezelf en voor je kinderen, wat je eet geeft je immers je energie. Hoe dan?
Hoe motiveer je jezelf naar gezonder gedrag
Kennis over gezond gedrag, bewegen en voeding, heeft iedereen en kun je overal vandaan halen. Helaas ga je je hierdoor niet vanzelf gezonder gedragen. Is het nog relatief makkelijk om alcohol te laten staan als je zwanger bent of even geen gerookte zalm te eten, voldoende bewegen en sporten is een ander verhaal. Toch is dit minstens zo belangrijk. Eigenlijk weten we dit wel. Waarom lukt het ons dan niet?