Stephanie: Ik heb mijn bevalling gefilmd

Na mijn eerste bevalling wist ik al een paar dingen op te noemen die ik anders zou doen bij een eventuele tweede bevalling. Wel grappig dat ik daar een paar weken na mijn bevalling al mee bezig was, haha.

New Born Foto’s

Wij hadden nadat onze eerste kindje geboren was vrij snel al foto’s gemaakt. En heel eerlijk.. dat vind ik de mooiste foto’s. Wanneer de baby net geboren is, de oogjes open heeft en rustig om zich heen kijkt. Toen ik de foto’s van Jason aan het terug kijken was, baalde ik ervan dat er niet meer was. Ik vond het achteraf zo jammer dat we bijvoorbeeld niks gefilmd hebben.

Opnieuw zwanger

In november 2019 had ik een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Wij waren heel blij met de zwangerschap en kwamen er met 17 weken achter dat we een meisje kregen! Een koningskoppel! Ik was zo verrast, maar onwijs leuk om een meisje te krijgen.

Thuis bevallen

Tijdens de zwangerschap begon ik steeds meer te denken hoe en waar ik wilde bevallen. Ik was er al snel uit dat ik thuis wilde bevallen. Als het even kon wilde ik ook foto´s laten maken tijdens de weeën en de bevalling. Van mijn vader mochten we zijn filmcamera lenen en had ik al snel besloten dat ik het liefst alles wou opnemen.

De camera op de kast

Mijn partner had de camera op de kledingkast gezet, dus alles werd van bovenaf gefilmd. Het eerste deel van de weeën heb ik onder de douche gezeten. Zeker een aanrader! De film duurt ook niet heel lang. Alleen het laatste stukje van de weeën en de rest van de bevalling is gefilmd.

Bevallingsfilm bekijken

De eerste keer dat ik het terug keek vond ik dat best moeilijk. Ik keek het samen met mijn zusje en ik heb zeker een traan gelaten. Het was heel confronterend om te zien. Ik wist echt niet alles meer, ook niet wat ik allemaal had gezegd. Ik heb het nu al een aantal keer gezien en kan er nu om lachen. Want sommige dingen die ik zeg zijn echt te grappig. Ik kijk er met trots op terug en ik ben zo blij dat ik het gefilmd heb.

Verwerken van de bevalling

Dit is ook zeker een tip voor de vrouwen die nu zwanger zijn om het op te nemen. Het is een stukje verwerking van hetgeen wat je hebt meegemaakt. Zeker wanneer je zo in je eigen bubbel zit, krijg je de helft niet eens mee. Nu heb ik iets blijvends en ik kan het terug zien wanneer ik wil.

Ik vind het leuk om het verhaal van Stephanie te delen. Steeds vaker hoor ik verhalen van geboorte fotografen. Ik vroeg me altijd af waarom je dit zou doen. Zelf kijk ik nooit terug naar de foto's. Aan het opnemen van mijn bevallingen heb ik nooit gedacht. Stephanie heeft een mooie manier gevonden om dit zelf te doen. Haar eerste  bevalling heeft ze in een roes beleefd, ze heeft nooit de mogelijkheid gehad om hier rustig op terug te kijken. Ik vind het mooi dat ze dit de 2e keer wel heeft gedaan. Ik denk dat dit veel vrouwen kan helpen om sterker uit deze periode te komen, doordat je makkelijker kunt loslaten hoe het is verlopen. Ook als het niet is gegaan zoals jij vooraf had gedacht of gewild. Je kunt Stephanie volgen op Instagram!
Vorige
Vorige

Hoe vind ik de ideale balans tussen mijn gevoel en verwachtingen

Volgende
Volgende

Lamija: Op blote voeten sta je met beide benen op de grond