Simone Kamping: Van depressieve moeder naar succesvol zwangerschapscoach

Van een alleenstaande moeder met een depressie en een uitkering, naar eigenaar van een succesvol bedrijf. Simone Kamping deed het. Ondanks dat haar werd verteld dat werken er niet meer in zou zitten, ze was jarenlang 100% afgekeurd, heeft ze een top bedrijf neergezet. Het is een zwaar proces geweest, met heel veel hobbels. Simone heeft het gedaan. Ik sprak met haar over haar bedrijf, zwanger zijn en bevallen. 

Simone+Kamping+1.jpg

Opkrabbelen uit het dal

Een zware depressie zorgde ervoor dat Simone thuis kwam te zitten. Toch heeft ze altijd het gevoel gehad dat er meer in haar zat. Dit is haar drijfveer geweest om stappen te gaan nemen om vooruit te komen. Het volgen van yogalessen en een trauma traject brachten haar hoofd, hart en lichaam meer in balans. 

Hierdoor ging ze weer beter slapen en kreeg ze meer energie. Energie die ze heeft gebruikt om te groeien op persoonlijk vlak. Ze heeft een opleiding tot yogadocent gevolgd en is gaan lesgeven. 

Kleine stapjes buiten haar comfortzone hebben haar geholpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en een volgende stap aan te durven. Dat werd een opleiding tot mindfulness trainer. Van 1 yogales in de week, groeide haar bedrijf naar wekelijks 5 volle groepslessen. 

Ideale doelgroep

Toen een van haar deelnemers zwanger bleek te zijn, heeft ze de volgende stap gemaakt. Aanstaande moeders, werden haar ideale doelgroep. Met veel passie en inzet heeft ze tal van opleidingen gevolgd. Zo heeft ze ervoor gezorgd dat ze alle kennis in huis heeft om aanstaande moeders te begeleiden tijdens de zwangerschap en voor te bereiden op de bevalling. 

Eigen methode

Alle kennis die ze in huis heeft is ze gaan combineren en zo heeft ze haar eigen methode ontwikkeld. Een methode waarmee ze vrouwen voorbereidt op de bevalling. Ze leert vrouwen ontspannen bevallen, door te vertrouwen in de puurheid van de vrouw. Ze leert vrouwen echt te voelen, te ademen en te ontspannen. Het resultaat zijn snelle en maar toch rustige bevallingen. 

Een echte powervrouw

Simone is een echte powervrouw. Vanuit haar situatie een bedrijf als dit opbouwen is niet makkelijk. Het kwam haar niet aanwaaien. Zoals ze zelf ook al vertelde: 

‘Het is niet vanzelfsprekend dat het makkelijk gaat.’

In kleine stapjes is ze steeds een beetje gegroeid, zelf maar ook haar bedrijf en als moeder. Niet wetend waar haar reis zal eindigen. Dit past zo mooi in mijn visie op het moederschap. 

Ik zie het moederschap ook als reis naar het onbekende. Je weet nooit wat je allemaal gaat tegenkomen. Als jij je kunt overgeven aan dit proces, de wil hebt om jezelf te ontwikkelen en te verbeteren, dan kun jij heel ver komen. Dan is geen doel onmogelijk. Simone Kamping is hier het bewijs van.

‘Het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen, helaas durft niet iedereen dit’.

Hierbij doelt ze onder andere op het nemen van verantwoordelijkheid op het proces van je bevalling. Heel belangrijk, om een goed gevoel aan je bevalling over te houden. Ongeacht hoe deze gaat verlopen. Wat mij betreft kunnen we dit veel breder trekken. Ook in het moederschap is het belangrijk dat jij je eigen verantwoordelijkheid neemt, door je eigen keuzes te maken. 

Maak zelf je keuzes

Keuzes maken is heel moeilijk. Zeker als je iets nog nooit hebt gedaan of hebt ervaren. Zo is dat met je eerste bevalling, maar ook met het moederschap. Zoveel eerste keren en nieuwe keuzes die gemaakt moeten worden. Stel jezelf de volgende vragen en maak op basis hiervan je keuzes:

  • Welke keuze moet ik maken?

  • Wat kan en wat mag?

  • Wat zegt mijn gevoel dat ik moet doen?

Hierbij is het niet erg om te kijken naar de aanpak van anderen. Voorkom echter dat je anderen volgt, als dit niet goed voelt voor jou. Laat je gevoel leidend zijn. 

Wil je meer weten over het maken van keuzes op basis van je gevoel? Lees dan hier verder: Hoe maak ik keuzes vanuit mijn gevoel?

Opleiding tot zwangerschapscoach

De lessen van Simone zijn zo succesvol dat ze vol zitten, keer op keer. Dit heeft haar aan het denken gezet en zo heeft ze 5 jaar gleden een nieuwe stap gezet en is de zwangerschapscoachopleiding gestart. Ze is vrouwen gaan opleiden om ook haar zwangerschapscursus te gaan geven. Hoe mooi is dat! Zo kan ze nog meer vrouwen bereiken met haar succesvolle methode. 

Wil je meer weten over Simone Kamping? Neem een kijkje op haar website. Of volg Simone op Facebook & Instagram.


Nieuwsgierig naar wat ik met Best9Moms voor je kan betekenen? Maak daneen afspraak voor een gratis coachingsessie. Dan kijken we samen welke stappen jij kunt nemen naar meer balans tussen je werk, je gezin en jezelf.
Vorige
Vorige

Borstvoeding geven met een (mogelijke) Corona besmetting

Volgende
Volgende

Ervaar jij flow?