Interview Franke van Hoeven - Ik denk dat ik het wel kan

Een aantal weken geleden las ik het eerste boek van Franke van Hoeven - Ik denk dat ik het wel kan. Een boek over het moederschap, goudeerlijk geschreven. Vol met echte verhalen. Een boek dat je echt laat zien hoe het moederschap is, zonder roze wolken en perfecte moeders.

Na het lezen van haar boek zocht ik contact met Franke. Ik wilde haar wel wat vragen stellen. Franke reageerde enthousiast om mijn review en wilde graag wat vragen beantwoorden. Lees hieronder het interview dat ik met haar had.

Mijn review van ‘Ik denk dat ik het wel kan’ lees je hier!

Wat had jij graag willen weten over het moederschap, voor je bevalling, wat niemand je ooit heeft vertelt?

Dat het zwaar kan zijn. Dat niet alleen een bevalling heftig is, maar ook de periode erna: borstvoeding geven, slaapgebrek, een nieuw ritme vinden met elkaar. Ik vond het nogal een gedoetje.

franke verhoeven
Ontvang 10% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

Wat maakt dat het eerste jaar van het moederschap zo zwaar is?

Je doet het natuurlijk voor de eerste keer, dat is wennen. Alles bij elkaar, die nieuwe rol, jezelf vergeten omdat je met je baby bezig bent, weinig slaap, problemen met borstvoeding, werken, crèchevirussen die je om de oren vliegen: het is pittig. Gelukkig is het maar een fase en het mooie van fases is: die gaan vanzelf weer voorbij.

Wat is de belangrijkste tip die jij nieuwe moeders mee wilt geven, om de overgang naar het moederschap makkelijker te maken?

Zorg goed voor jezelf. Want niemand anders doet dat voor je. Neem elke dag de tijd voor jezelf, al is het maar vijf minuten voor een kop thee.

In je boek schrijf je dat je niet weet wat voor moeder jij bent. Nu ben ik ook niet zo van de hokjes, maar kun je daar nu wel een beschrijving van jezelf als moeder geven?

Nee, ik weet het gelukkig nog steeds niet, haha! Misschien moeten we alle hokjes maar gewoon afschaffen, dat is voor iedereen beter. (Hierin geef ik Franke het volledige gelijk!)

En natuurlijk alles wat je verder nog kwijt wilt over de zwangerschap en het moederschap

Luister niet naar vervelende mening van anderen, volg je gevoel, en doe wat jij denkt dat juist is voor jou en je baby. Want dat is altijd het juiste voor je baby. Altijd!

Ben jij benieuwd naar het boek van Franke van Hoeven? Je bestelt het hier: Zwangerschapsboeken & Moederschap boeken — Best9Moms
Vorige
Vorige

Stress verminderen, hoe dan?

Volgende
Volgende

Interview Melissa Hogenboom - The Motherhood Complex