Review ‘Kraamkost’ - Stéphanie Pilyser

De kraamtijd, een mooie periode vol met bijzondere indrukken. Een tijd om te genieten van je baby en je nieuwe gezin. Maar ook een tijd waarin jij aan het herstellen bent van je bevalling. Gezonde voeding is heel belangrijk in de kraamperiode, voor je herstel en de broodnodige energie.

‘Kraamkost’ van Stéphanie Pilyser is een kookboek speciaal door de kraamtijd. Geschreven door een kraamverzorgende met een passie voor koken. 

Koken in de kraamtijd

Na je bevalling start een hectische periode, de kraamtijd. Jij bent druk bezig met het leren zorgen voor je kindje en het herstellen van je bevalling. Een gezonde maaltijd ondersteunt je in deze periode. Het is alleen heel normaal dat je hoofd in deze dagen, helemaal niet naar koken staat. Fysiek ben jij nog niet in staat om te koken en je partner heeft hier vaak mentaal nog geen ruimte voor. Het Is niet vreemd dat nieuwe moeders in deze tijd terugvallen op een ongezonde, kant en klaar maaltijd of bezorg maaltijden. Voor een keer helemaal niet zo erg natuurlijk, maar niet erg bevorderend voor je herstel. 

Dit is waarom Stéphanie haar kookboek heeft geschreven. Ze legt dit mooi uit in de inleiding van ‘Kraamkost’. 

Gezond eten in de kraamtijd

Tijdens je zwangerschap gelden er strenge richtlijnen wat betreft je voeding. Veel vrouwen laten deze meteen na de bevalling los. Stéphanie heeft nog een mooie lijst met tips voor de kraamtijd. Waar let je op als je borstvoeding geeft? Welke voedingsstoffen ondersteunen het herstel van je bevalling? Waarom kan het goed zijn om koemelkvrij te eten? En wat is het verschil tussen koemelkvrij en lactose-vrij? Fijne informatie als leidraad voor het opbouwen van nieuwe voedingsgewoonten na je bevalling. 

De voedingsrichtlijnen tijdens de zwangerschap vind je hier: Voeding zwangerschap — Best9Moms

Recepten

De recepten in het boek zijn vooral makkelijk, snel, gezond en lekker. Fijne ontbijtjes, voedzame soepen, lekkere salades en goed gevulde ovenschotels, aangevuld met snelle en makkelijke gerechten en maaltijden die je in grote hoeveelheden kunt koken. Allemaal om te zorgen dat je in je kraamweek makkelijk en snel een gezonde maaltijd op tafel kunt zetten. Met daarbij recepten die makkelijk in te vriezen zijn of die je een dag later kunt opwarmen. Zo kun je koken wanneer je wel tijd hebt, je kraamverzorgende de maaltijd laten voorbereiden of in de laatste weken van je zwangerschap alvast de vriezer vullen. 

kraamkost
Ontvang 15% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

Gezonde ingrediënten

De recepten zijn opgebouwd met voedzame ingrediënten. Producten die de nodige vitamine, mineralen, eiwitten en vetten bevatten, welke nodig zijn voor je herstel. Stéphanie gebruikt vooral verse ingrediënten en veel groente en fruit. Het enige waar ik haar op verbetering kan betrappen is het gebruik van gezonde koolhydraten. Zelf zou ik de pasta’s en het brood in de maaltijd vervangen voor volkoren producten. Zo blijft je bloedsuiker stabieler en heb jij minder last van alle hormoonwisselingen na je bevalling. 

Dieet wensen

Het mooie bij de recepten in ‘Kraamkost’ zijn de aanpassingen naar verschillende dieetwensen die bij de recepten vermeld staan. Zo kun je makkelijk iedere maaltijd vegetarisch, koemelkeiwit vrij en glutenvrij maken. Een mooie toevoeging om je boodschappenlijst compleet te maken. Ook handig als je een ander vraagt om je te helpen in de voorbereiding van je maaltijd. Want wat is er fijner in je kraamtijd dan een buurvrouw die een boodschap voor je doet of een vriendin die een maaltijd mee brengt als ze je kindje komt bewonderen. 

Kraamkost

‘Kraamkost’ is een echte aanrader voor je kraamtijd. Een boek vol met voedzame gerechten, die je helpen in je herstel. Mooi opgebouwd om het jou, je gezin en je kraamverzorgende makkelijker te maken om gezond te eten in je kraamtijd. Daarbij ook super leuk om als kraamcadeautje te geven, samen met een gezonde maaltijd natuurlijk!

Wil jij ‘Kraamkost’ van Stéphanie Pilyser ook lezen? Je bestelt het boek hier: Kraamkost 
Vorige
Vorige

Wiegendood

Volgende
Volgende

Interview Stéphanie - Kraamkost