Review: Groente voor kids - Iris Vernooij - Sterk & Zoet

Groente eten, niet de favoriete bezigheid van veel kinderen. Groenten zijn echter wel onmisbaar in een gezond dieet. Iris is pedagoog en voedingsdeskundige voor kinderen. Het is haar missie om alle kinderen aan de groente te krijgen. Ze schreef een boek vol recepten voor het hele gezin, aan te passen voor alle leeftijden. Een mooie basis om je kinderen, hoe jong ze ook zijn, een gezonde gewoonte aan te leren. 

Groente eten makkelijk maken

Als geen ander weet ik hoe lastig het kan zijn om je kinderen voldoende en gevarieerd groente te laten eten. Vroeg beginnen met verse maaltijden en een grote variatie in smaken is wel de sleutel tot succes. Groente voor kids heeft dan ook als doel: het zo makkelijk mogelijk maken om voldoende groente te eten voor het hele gezin vanaf de eerste hapjes tot een volwassen maaltijd. De basis van ieder recept is dan ook groente. Iris heeft 25 verschillende groenten geselecteerd en daarbij een aantal recepten voor de lunch of het diner uitgeschreven. 

Het receptenboek is voor iedereen te gebruiken. Iris heeft overal bij vermeld welke allergenen er in zitten en geeft optie voor een vega variant. De recepten passen in een gezond dieet, zijn veelal suikervrij en zoutarm. Ben je dit niet gewend? Dan laat ze zien waar je dit naar smaak aan kunt passen. Al worden de recepten hier natuurlijk wel iets minder gezond van. 

Vanaf de eerste hapjes

Het verrassende van dit kookboek zijn de mogelijkheden die gegeven worden voor het aanpassen van de maaltijden voor de allerkleinsten. Iris geeft voor iedere maaltijd aan hoe je deze kunt aanpassen voor je baby vanaf 6 maanden. Een staafmixer is hierbij een onmisbaar hulpmiddel. Zo pureer je alles eenvoudig tot de juiste dikte voor jouw kindje. 

Super handig, want nu kook jij voor het hele gezin in één keer. Hoe makkelijk is dat!

Meer over het oefenen met de eerste hapjes lees je hier: De eerste hapjes rapley of pureren?

groente voor kids
Ontvang 10% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

Kook op jouw manier

In de recepten legt Iris uit hoe je de gerechten op verschillende manieren kan bereiden, stomen of koken bijvoorbeeld. Zo kun je zelf kiezen wat voor jou het makkelijkste is. Daar houd ik van, want zo blijf je dichtbij jezelf!

Het nadeel is dat het lastig is om de bereidingstijd goed in te schatten. Dit mis ik dan wel bij veel recepten. Makkelijk koken zit voor mij niet alleen in makkelijke technieken, maar vooral in zo kort mogelijk in de keuken staan. Bij een nieuw recept weet je dat het vaak wat langer duurt, een geschatte bereidingstijd is dan wel heel fijn. 

De kracht van Groente voor kids

Het boek zit mooi in elkaar. De kracht zit vooral in de verdeling van de hoofdstukken over de groenten en de uitgebreide opties. Super waardevol, maar het maakt de pagina’s wel erg vol. Dit is wel een nadeel: door de grote hoeveelheid aan informatie, worden de pagina’s wat onoverzichtelijk. Iris heeft geprobeerd dit op te lossen met icoontjes en kleurtjes. Dit werkt voor mij gedeeltelijk wel.

De kwaliteit van de foto’s is niet altijd even goed. Dit is jammer. Niet alle gerechten zien er nu even smakelijk uit, terwijl ze dit wel zijn.

Zoek jij een manier om gezond en met veel groente te eten met het hele gezin. Een manier om je kinderen van kleins af aan een gezond eetpatroon aan te leren? Een manier die makkelijk is en tijd bespaard? Dan is dit kookboek zeker een aanrader. Smakelijk, veelzijdig en aan te passen op iedere eter. 

Je bestelt het boek hier: Groente voor kids
Vorige
Vorige

Die verwachtingen over je bevalling

Volgende
Volgende

Wakkertijd baby