Knelpunten in een relatie na de geboorte van je kindje

Alle veranderingen van het ouderschap, kunnen problemen opleveren in jullie relatie. Jullie zijn niet alleen meer verantwoordelijk voor jezelf, maar ook voor je kindje. Dit brengt nieuwe taken met zich mee. Een kindje kost veel tijd. Zonder goede afspraken over de taakverdeling en hoe jullie dit combineren met bijvoorbeeld werken en tijd voor jezelf, kan dit strubbelingen in je relatie opleveren. 

Een tweede veel gehoord knelpunt is de opvoeding. Jullie nemen beide andere kennis en ervaringen met betrekking tot opvoeden mee. Dit kan een geheel andere kijk op opvoeden geven, met alle daarbij komende discussies. Gaat de een voor rust en regelmaat, dan kan het lastig zijn als de ander zich niet aan hetzelfde schema houdt. 

Daarnaast verandert jullie seksuele relatie. De hormoonhuishouding van mama verandert al tijdens de zwangerschap, na de bevalling voelt het lichaam veel minder vertrouwd en moet ze dit weer opnieuw leren kennen. Allemaal redenen voor veranderde seksuele behoeftes, ook voor papa. Net als de andere veranderingen kan dit een knelpunt worden in jullie relatie. 

Wil je meer weten over de veranderingen door het ouderschap? Lees dan: Ouderschap: De ultieme samenwerking

Nieuwsgierig naar wat ik met Best9Moms voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende intake. We kijken samen naar jouw situatie, jouw vragen en de mogelijkheden van de Best9Moms programma’s
Vorige
Vorige

Risicofactoren voor relatieproblemen na de geboorte van je kindje

Volgende
Volgende

Wat verandert er in je leven als je ouder wordt?