Interview: Lotte - Gezond Weekmenu

Het Makkelijke Maaltijden Menu van Gezond Weekmenu heeft sinds kort een plekje tussen mijn online programma’s gekregen. Gezonde voeding is een belangrijk onderdeel binnen mijn programma’s. Voeding onderhoudt je lichaam en geeft de energie die jij nodig hebt om het moederschap aan te kunnen. Zelfzorg is immers dé manier om de leuke, gezellige en energieke moeder te zijn, die we allemaal graag willen zijn. De makkelijke en gezonde recepten en de uitgewerkte boodschappenlijstjes van het Makkelijke Maaltijden Menu zijn de ideale manier om gezond te blijven eten, in je drukke moederleven.

Afgelopen week sprak ik met Lotte van Gezond Weekmenu. Ze neemt je mee in het ontstaan van Gezond Weekmenu en deelt haar beste tips voor een goede balans in het moederschap.

1. Kun je meer vertellen over jezelf? Wie ben je, wat is je achtergrond?

Ik ben Lotte Eschbach, getrouwd met Frank en we hebben 2 kinderen (een zoontje van 3 en een dochtertje van 1). We wonen in Utrecht maar komen oorspronkelijk allebei uit Overijssel. Na een studie in Groningen (International Economics and Business), zijn we in de Randstad terechtgekomen voor werk.

Ik heb jaren in de financiële sector gewerkt bij een grote Nederlandse bank. Eerst als Lean Consultant en daarna als teammanager. Hoewel ik deze banen heel leuk vond en er veel heb geleerd speelde ik al langer met het idee om ZZP-er te worden.

Ik schreef, naast mijn fulltime baan, als sinds 2015 over onze reizen op Phenomenal Globe en het leek me geweldig om daar uiteindelijk mijn geld mee te kunnen verdienen. Ik wilde graag eigen baas zijn, mijn eigen tijd indelen en vooral: meer tijd met mijn kinderen hebben.

Toen kwam Corona en was dat idee van de baan. Want wie leest er nou een reisblog als alle grenzen dicht zijn...

gezond weekmenu
Ontvang 15% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

2. Hoe is het idee van Gezond Weekmenu ontstaan?

Om toch te blijven schrijven startte ik in 2020 nog twee sites, waarvan GezondWeekmenu.nl er ook 1 is. Ik ben deze site gestart omdat het 3 passies bij elkaar brengt: koken, gezond leven en organiseren.

Gezond leven heb ik altijd belangrijk gevonden en gezond eten is daarbij super belangrijk. Maar sinds de geboorte van mijn zoontje in 2018 had ik al ondervonden dat het met een gezin en fulltime baan best lastig was om elke dag gezond avondeten op tafel te zetten. Helemaal omdat het uurtje voor het avondeten meestal niet de meest gezellige tijd van de dag is. Iedereen is dan moe en hongerig, in elk geval bij ons thuis).

Daarom maak ik sinds ik moeder ben geworden een weekmenu en een boodschappenlijst. Op het weekmenu staan alle gerechten die we die week gaan eten. De boodschappenlijst maak ik meteen daarna in de AH app en voilà, het eten voor de week erna is weer geregeld. Dit heeft mij enorm geholpen om, ondanks de drukte, toch gezond te blijven koken voor mijn gezin en mijzelf.


Voor ik GezondWeekmenu.nl ben gestart heb ik veel familie en vrienden in mijn omgeving gevraagd of ze de 'problematiek' rondom het avondeten herkenden en veel gaven aan van wel. Op basis daarvan heb ik mijn idee voor een abonnement met wekelijks nieuwe recepten in je inbox met bijbehorende boodschappenlijst verder vormgegeven.
Het Makkelijke Maaltijden Menu is sinds september gestart en daar ben ik ontzettend trots op!

3. Wat is de visie en missie van Gezond Weekmenu?

Met Gezond Weekmenu is het mijn missie op ouders te helpen om gezonde maaltijden op tafel te zetten voor hun gezin, zonder stress.

4. Wat zou je alle aanstaande of jonge ouders mee willen geven over het ouderschap?

Hmm... het belangrijkste wat ik zelf geleerd heb is dat er geen 'één juiste manier is'. Wat voor een ander werkt hoeft niet voor jou te werken.
Mijn kinderen werden 's nachts allebei om de 3 uur wakker tot ze 1 jaar oud waren. Dus verhalen over baby's die met 3 maanden doorsliepen maakten mij na de geboorte van mijn zoontje best wel onzeker. Deed ik iets niet goed? Was er iets mis met mij? Of mijn zoontje? Nee, helemaal niet, we zijn beiden helemaal in orde. Bij mijn dochtertje maakte ik me hier geen zorgen meer over, ook al duurde het bij haar ook tot ze 1 jaar oud was voordat ze van 11 tot 6 sliep. En nog steeds worden ze wel eens wakker. Tja, dat hoort erbij.
Dus ik zou vooral aanstaande moeders mee willen geven om niet teveel aan jezelf te twijfelen en te vergelijken met iemand anders. Jij bent moeder op jouw manier en jij kent jouw kindje het allerbeste.

5. Wat doe jij om een goede balans te vinden tussen het moederschap, jezelf en je werk?

De grootste verandering afgelopen jaar is dat ik voor mezelf ben begonnen en maar 3 dagen per week werk in plaats van de 36 uur die ik hiervoor werkte.

Concreet betekent dit dat ik in plaats van 1 dag thuis met de kids, 2 dagen met ze heb, iets wat ik heel graag wilde. Ik probeer op de dagen, waarop ik met ze thuis ben, mijn telefoon zoveel mogelijk weg te leggen en echt met hen bezig te zijn. We doen veel leuke dingen samen, zoals naar een (indoor) speeltuin, ergens warme chocomelk drinken of kastanjes zoeken in het bos.

Nadat ze in bed liggen kruip ik regelmatig nog een uurtje achter mijn laptop om wat mailtjes te beantwoorden maar op de dag zelf ben ik er voor hen. De tijd gaat zo snel en ik wil zoveel mogelijk genieten van mijn superleuke, lieve kids.

Vorige
Vorige

Interview Stéphanie - Kraamkost

Volgende
Volgende

Review ‘De eerste 1000 dagen’ - Tessa Roseboom