Interview Caroline - Caro B Handmade

Op haar 20e kroop ze voor het eerst achter de naaimachine. Nu 16 jaar later maakt ze de mooiste baby en peuter producten, op maat. Caroline van Caro B Handmade maakt het moederschap makkelijker en vooral mooier met haar mooie producten van topkwaliteit. Maar nog belangrijker is haar doel: ze wil het moederschap makkelijker maken voor zichzelf, door van haar hobby haar beroep te maken. En dat allemaal in haar eigen atelier aan huis.

Ik sprak Caroline over haar werk en het moederschap. Het werd een mooi verhaal over de realiteit van het moederschap en de combinatie met haar werk.

Caro B Handmade

Moeder worden

Na een perfecte zwangerschap en een zware bevalling werd Caroline ruim 4 jaar geleden moeder van een dochter.

De bevalling viel haar zwaar. Haar kindje bleek een sterrenkijker en haar bevalling draaide uit op een spoedkeizersnede. Iets waar ze absoluut geen rekening mee had gehouden en dus ook niet op voorbereid was. Ze was in shock, had het gevoel dat haar lichaam had gefaald. Dit drukte een stempel op haar kraamtijd. 

Gelukkig ging het daarna stukken beter. Ze kijkt dan ook met een goed gevoel terug op de eerste maanden van het moederschap. 

De ontdekkingstocht van het moederschap

Het moederschap is een ware ontdekkingstocht gebleken. Waren de eerste 6 maanden relatief rustig, daarna startte haar dochtertje met het ontdekken van de wereld om haar heen. Ze wilde kruipen en gaan staan. Voor een kindje gaat er een nieuwe wereld open, maar ook voor de ouders. 

Zo realiseerde Caroline zich dat de realiteit van het moederschap echt anders is dan ze vooraf had verwacht. Natuurlijk had ze hier wel een voorstelling bij. Maar als het dan echt zo ver is, blijkt het toch een stuk zwaarder te zijn. Vooral het niet meer kunnen doen waar jezelf behoefte aan hebt viel haar zwaar. Het besef dat de behoeftes van je kindje voorop staan. Dat je niet zomaar kunt gaan wandelen, een boterham eten of winkelen wanneer jij hier behoefte aan hebt. Je hebt altijd je kindje dat net honger heeft, een schone luier nodig heeft of slaapt. Hier heeft ze wel moeite mee gehad. Begrijpelijk, veel moeders lopen hier tegenaan, met name bij het eerste kindje. 

Tip voor het moederschap

Gelukkig maakt een lach of het eerste woordje van haar dochter heel veel goed. ‘Ik smelt helemaal als ik haar zie lachen’ Dit is toch waar je het voor doet. 

Caroline geeft dan ook als tip mee, dat je bewust moet genieten van elke fase. Dit start al tijdens je zwangerschap. Ga lekker op de bank liggen met je handen op je buik. Geniet van ieder schopje dat je voelt. 9 maanden lijken lang te duren, maar gaan zo snel voorbij. Ditzelfde geldt voor iedere fase in het moederschap. Door je te focussen op deze mooie momenten, geniet je meer en zijn de moeilijke momenten een stuk minder vervelend. 

Ben meer in het moment, geniet van je baby. Alle praktische voorbereidingen zijn veel minder belangrijk! 

Tweede kindje

Een aantal jaar later kwam haar 2e kindje, een zoontje. Was ze bij haar dochtertje nog veel aan het aftasten, lezen en uitproberen, bij haar zoontje liet ze het meer op haar afkomen. Alle fases had ze immers al eens meegemaakt, ze raakte veel minder snel in paniek. 

Nog een mooie tip van Caroline: blijf rustig, ook als je kinderen het bloed onder je nagels vandaan halen. Dit gebeurd ons allemaal. Door te weinig slaap wordt je heel kwetsbaar. Probeer te ontstressen, sociale activiteiten, sporten en bewegen en creatieve activiteiten helpen je hierbij. Maak hier bewust de ruimte voor. 

Caroline kruipt dan ook veelvuldig achter haar naaimachine om tot rust te komen. Vele vrije uurtjes gaan hier in zitten. Met name als de kinderen slapen. Haar zoontje gaat ook regelmatig mee naar haar atelier. Heerlijk spelend op de grond met restjes stof en een zak vol speelgoed. Of bij mama op schoot samen achter de naaimachine. Al is dat laatste niet altijd even makkelijk. 

Werkende moeder

Het naaien van kleding startte voor Caroline met de aanschaf van haar eerste naaimachine. Ze maakte vooral kleding voor zichzelf en voor de carnaval. In het moederschap werden de momentjes achter de naaimachine, momentjes van ontspanning. Steeds vaker kreeg ze de vraag van vrienden en bekenden om ook kleding voor hen te maken. Ze is dit steeds meer gaan uitbreiden met baby kleertjes, maar ook accessoires als babynestjes en zitjes voor de kinderstoel. Sinds 2 jaar heeft ze een eigen webshop. Waarin ze al haar mogelijkheden laat zien. Klanten kunnen zelf een stof uitkiezen en Caroline personaliseert ook alle items, onder andere door middel van borduren. 

Creatief en persoonlijk

Het werk van Caroline is creatief en persoonlijk. Zo bedrukt ze haar eigen stoffen en bedenkt ze zelf te designs. Haar stoffen zijn dan ook nergens anders te verkrijgen en alleen in beperkte oplage te verkrijgen. Samen met het personaliseren van de producten, weet je zeker dat je iets unieks in handen krijgt. Leuk voor jezelf, maar misschien nog wel leuker als cadeautje. 

Bijverdiensten

Caro B Handmade is nu een bedrijf dat ze naast een vaste baan runt. Haar droom is een fulltime inkomen uit haar bedrijf te halen. Niet alleen omdat ze zoveel plezier uit haar werk haalt, maar ook om het moederschap makkelijker te maken. Want wat is er fijner dan voldoening halen uit je werk en de flexibiliteit hebben om er voor je kinderen te zijn. Caroline is hard op weg om deze droom te realiseren. 

Ben jij ook zo nieuwsgierig naar de producten van Caroline? Neem dan een kijkje in haar webshop: Caro B Handmade
Vorige
Vorige

Mom brain: ben jij ook zo’n warhoofd?

Volgende
Volgende

Gezond eetpatroon met Tafelkaartjes van Sterk & Zoet