Een makkelijke gezonde maaltijd

Gezond eten, we weten allemaal dat het belangrijk is. Een gezonde maaltijd, we weten allemaal hoe dit eruit ziet. Gezond eten, het vraagt om planning, wilskracht en bewuste keuzes. Een gezonde maaltijd, het blijft een uitdaging, ondanks alle goede intenties. 

Wilskracht voor gezonde keuzes

Met de kinderen en een boodschappenlijstje vol gezonde ingrediënten naar de supermarkt. Het recept voor een kar vol met groente, fruit en lekkernijen. Kun jij alle vragen en smeekbedes van je kinderen weerstaan? Samen met alle verleidelijke kleuren en geuren van de minder gezonde keuzes in de schappen. Ondanks je goede bedoelingen is het niet vreemd als je er toch ongezonde producten in je winkelwagentje belanden. Het kost immers enorm veel wilskracht om ze te weerstaan, zeker als je de vrede met je kinderen wilt bewaren. Hoe ga jij hiermee om?

makkelijke gezonde maaltijd
Ontvang 15% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

Een andere aanpak

Gelukkig kan het ook anders. Dat begint het maken van een boodschappenlijstje. Maak een lijstje met producten die je wekelijks nodig hebt en zet deze standaard op je lijstje. Kijk daarna welke producten er bijna op zijn en nodig aangevuld moeten worden. Plan daarna de maaltijd voor de hele week en maak hiermee je lijstje compleet. 

Stap 2 is het nadenken over de timing van de boodschappen. Boodschappen doen zonder de kinderen is een heel stuk relaxter, geeft je de tijd om te zoeken wat je nodig hebt en vraagt een stuk minder van je doorzettingsvermogen. Het kan zelfs een fijn moment zijn om even de drukte van je huis te ontvluchten, een beetje extra me time. Of bestel je boodschappen online. 

Mentale last van het moederschap

Een andere aanpak, vraagt wel om voorbereiding. Boodschappen doen is een taak die je makkelijk in kunt plannen. Goed voorbereid de winkel in gaan vergt echter een stuk meer van je. Dit wordt ook wel de mentale last genoemd. Vooral het nadenken over de avondmaaltijd kan je hele dag in beslag nemen. Het maakt je minder productief en het zorgt voor meer stress. Kun je de boodschappen, met een complete lijst, nog makkelijk uitbesteden. De mentale last van de boodschappen kun je veel moeilijker uit handen geven. Wil jij bewuste keuzes maken in je maaltijden, dan komt dit vaak op jou aan. 

Gezond Weekmenu

Lotte van Gezond Weekmenu heeft hier iets op bedacht. Met het Makkelijke Maaltijden Menu krijg jij direct 12 gezonde weekmenu's in je mailbox, inclusief boodschappenlijst. Zo hoef jij niet meer na te denken over wat je gaat eten, je boodschappenlijstje vul je aan met je wekelijkse producten en je voorraad en je bent verzekerd van een week lang gezonde maaltijden. Ideaal!

Nieuwsgierig naar Gezond Weekmenu? Kijk dan hier voor meer informatie en een speciale korting: Gezond Weekmenu
Vorige
Vorige

Koortslip tijdens zwangerschap

Volgende
Volgende

Voeding en zwanger