Charina: Het moederschap is echt onwijs zwaar

Leuk dat je deze blog leest :)

Ik ben Charina, 26 jaar oud en mama van Yash geboren in juni 2020. Als kersverse mama zat en zit ik vol vragen en onzekerheden. In mijn beleving wordt er te weinig aandacht besteed aan het herstel en de geestelijke gesteldheid van een nieuwe moeder. Iedereen kijkt naar de baby, maar de moeder lijkt een beetje vergeten. 

Instagram Perfect

Toen ik zwanger was volgde ik veel accounts waarbij het leven van een moeder erg rooskleurig werd voorgedaan. Ik was helemaal klaar voor de baby en de baby was meer dan welkom. Maar toen Yash was geboren, vond ik het moederschap echt onwijs zwaar.  

Toen de kraamverzorgster wegging, was er niemand meer die vroeg hoe het mij ging. Terwijl ik daar wel behoefte aan had. Want het ging eigenlijk niet helemaal goed. Ik voelde me onwijs alleen en heb ontzettend veel gehuild. Al die perfecte plaatjes op Instagram zorgden er alleen maar voor dat ik me nóg rotter ging voelen. Want hoe kon ik nou de enige zijn die het moederschap zo zwaar vond? Ook al was de baby hartstikke welkom, ik vond het gewoon zwaar. Natuurlijk geniet ik onwijs van ons zoontje. Vooral als hij een groot tandloos lachje produceert. Maar de dingen waar ik tegen aanliep, kon ik nergens terugvinden. 

Deel je gevoel

Ik merkte dat andere jonge mama's om mij heen tegen dezelfde dingen aanliepen en dat er behoefte was aan een plek om samen te ventileren, elkaar een hart onder de riem te steken en om gewoon te weten dat je niet de enige bent. Dat is dan ook de reden dat ik mijn Instagram account @de_eerlijke_mama ben begonnen. Een veilige plek om alles met elkaar te delen, de leuke én de minder leuke kanten van het moederschap. Je dagelijkse dosis herkenning én humor in de vorm van quotes. @de_eerlijke_mama is óók je steuntje in de rug als je het even niet ziet zitten, want dat hebben we allemaal wel eens. 

Mocht je benieuwd zijn naar mijn account, neem dan vooral een kijkje. Schroom vooral niet om een berichtje achter te laten! 

Veel liefs Charina 

Ik deel het verhaal van Charina. Ik vind haar een mooi voorbeeld van een mama die het moeilijk heeft, maar die niet bij de pakken neer gaat zitten. Ze neemt initiatief om te zorgen dat zij zich beter voelt en probeert hier andere moeders mee te helpen. Ze kiest ervoor om de sociale steun te bevorderen. Een belangrijke factor tijdens het jong moederschap. Herkenning en erkenning van jouw gevoelens, zorgt dat jij het makkelijker een plekje kunt geven. Het geeft je de ruimte om jezelf terug te vinden en om tot een nieuwe balans te komen. 
Vind jij het moeilijk om dit alleen te doen? Ik kan je helpen!
Nieuwsgierig naar wat ik met Best9Moms voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende intake. We kijken samen naar jouw situatie, jouw vragen en de mogelijkheden van de Best9Moms programma’s.
Vorige
Vorige

Lamija: Op blote voeten sta je met beide benen op de grond

Volgende
Volgende

Waar let ik op bij de keuze voor een kinderopvang