Best9Moms deel 3: De beste voorbereiding op het moederschap

Eerst ben je zwanger en dan ben je ineens moeder. Het moederschap is geweldig, maar ook een hele grote uitdaging. Opeens heb je veel meer verantwoordelijkheid, moet je voor iemand zorgen en kun je niet meer zomaar gaan en staan waar jij wilt. En dan heb ik het nog niet eens over de lichamelijke impact van de zwangerschap en de bevalling. Herstellen en voldoende rust zijn in de eerste periode heel belangrijk. Veel vrouwen onderschatten de mentale en fysieke aspecten van het moeder worden. Best9Moms bereid je voor dit grote onbekende. 

De kraamweek

Gedurende het programma deel ik veel kennis over je lichaam. Wat gebeurd er tijdens je zwangerschap en de bevalling en waar moet je rekening mee houden tijdens het herstel. Ik geef je tips voor de bevalling en de kraamweek. Wat kun je doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden. Wat moet je in huis hebben en wat kun je verwachten van de kraamhulp en de verloskundige in de week na de bevalling. Hoe beter jij bent geïnformeerd, hoe minder verrassingen en stress jij hebt in deze periode. 

Omgaan met veranderingen

Het programma start tijdens de zwangerschap, zodat jij kunt oefenen met het inspelen op veranderingen en onverwachte gebeurtenissen. Dit heb je nodig zodra je kindje is geboren. Vooral de eerste periode zal er niets gaan zoals jij hebt gepland. Dan kun jij maar beter de veerkracht en het aanpassingsvermogen hebben om daarop in te spelen.

Jij bent jouw topprioriteit

Je leert jezelf en je behoeftes kennen tijdens je zwangerschap. Jij weet wat je nodig hebt om je goed te voelen. Tijdens de kraamperiode ga ik je ondersteunen, zodat jij in deze hectische periode genoeg tijd kunt nemen om voor jezelf te zorgen. Alle vaardigheden die je hebt geleerd in de voorafgaande periode kun je nu gaan toepassen. Dit zal niet makkelijk zijn, maar met de juiste ondersteuning en motivatie weet ik zeker dat jij het kan!

Zorgen voor jezelf is en blijft een topprioriteit. Alleen op deze manier heb jij voldoende energie om die lieve, leuke, zorgzame moeder en partner te zijn, om die productieve werknemer te zijn en tegelijkertijd ook nog een leuk sociaal leven te hebben. 

Ik help je graag om de juiste balans te vinden tussen zorgen voor jezelf en alle andere belangrijke activiteiten in jouw leven. Zie jij het zitten dat ik jou help aan de beste start van het moederschap? Meld je dan aan via mijn contactpagina!

Vorige
Vorige

Jouw voeding, je baby’s bouwstenen

Volgende
Volgende

Best9Moms deel 2: Zelfvertrouwen voor je bevalling