Zwangerschapsdiabetes wat zijn de gevolgen voor je baby?

Een hoog suikergehalte in jouw bloed, betekent ook een hoge bloedsuiker voor je kindje. Dit kan de groei beïnvloeden. Zo is er een grotere kans op een verhoogd geboortegewicht. Een hoog geboortegewicht kan tijdens de bevalling voor problemen zorgen, een groot kind is immers lastiger te baren. 

Sterke schommelingen in je bloedsuiker kunnen tot gevolg hebben dat de longen van je kindje minder snel rijpen. 

Hoge glucosespiegels in de laatste periode van de zwangerschap kunnen daarnaast leiden tot een verhoogde insuline afgifte bij je kindje. Zodra je kindje is geboren en los is van de bloedtoevoer door de placenta, daalt de bloedsuikerspiegel heel snel. Een te lage bloedsuiker kan problemen opleveren voor je kindje, zoals geen controle over de lichaamstemperatuur en te weinig energie wat kan leiden tot bewustzijnsverlies. In het ziekenhuis wordt je kindje goed in de gaten gehouden. Zo kan een infuus met glucose worden aangebracht of krijgt je kindje extra zuurstof als de longen nog niet rijp genoeg zijn.

Dit is dan ook de reden dat jij in het ziekenhuis moet bevallen, als je je bloedsuiker niet onder controle hebt of insuline spuit. Onthoud wel dat je de keuze hebt om thuis te bevallen als je jouw bloedsuiker wel onder controle hebt.

Hoe je dit doet? Voeding en beweging spelen hierbij een belangrijke rol.

Lees meer over zwangerschapsdiabetes in dit artikel: Zwangerschapsdiabetes.

Nieuwsgierig naar wat ik met Best9Moms voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende intake. We kijken samen naar jouw situatie, jouw vragen en de mogelijkheden van de Best9Moms programma’s
Vorige
Vorige

Vroeggeboorte bij zwangerschapsdiabetes

Volgende
Volgende

De invloed van bewegen en sport op zwangerschapsdiabetes.