Zwanger? Wat drink jij tijdens de feestdagen?

Een lekker wijntje of een glas champagne? Tijdens mijn zwangerschappen heb ik dit eerlijk gezegd helemaal niet gemist. Behalve tijdens de feestdagen. Als iedereen een glaasje nam bij het kerstdiner, dan keek ik toch wel wat teleurgesteld naar mijn glas water. 

Natuurlijk weet je waar je het voor doet en heb je het er graag voor over. De gezondheid van je kindje is immers alles. Maar een beetje buitengesloten heb ik me wel eens gevoeld. Daar zat ik nuchter, terwijl iedereen een beetje rozig en lollig werd van de wijn. Wat zou ik het fijn gevonden hebben om dan even mee te kunnen doen. 

Alcohol tijdens het moederschap?

Nu ik moeder ben, heb ik eigenlijk ook niet zoveel behoefte meer aan een alcoholisch drankje. Een wijntje op z’n tijd, vind ik nog steeds lekker. Het brakke gevoel van de dag erna, mis ik daarentegen helemaal niet. Dit weerhoudt mij er vaak van om een wijntje te pakken. Toch maar een glaasje water met bubbeltjes bij het diner. 

Eigenlijk vind ik dit wel jammer. Het gezellige sfeertje, met een mooi gedekte tafel, vol met grote wijnglazen, mis ik dan toch wel. De kleurrijke bekers van de kinderen en de karaf met water, geven toch een heel ander gevoel. 

Gelukkig zijn er tegenwoordig hele fijne alcoholvrije wijnen. Vaak niet eens te onderscheiden van een echt wijntje. Al helemaal niet als je deze serveert in een mooi glas. En door de zwangerschapsdementie of mama vermoeidheid, voel jij je na een paar glazen alcoholvrije wijn en een overheerlijk diner, al net zo rozig als vroeger van een echt wijntje. 

Non-alcoholische wijnproeverij

Van Petit Plaisir mocht ik 3 verschillende alcoholvrije wijnen uitproberen. Ik heb er een heuse proeverij van gemaakt. 

Ik ben begonnen met een Riesling, Eins, Zwei, Zero. Een echte Riesling, welke is gedealcoholiseerd. En dat proef je. Ik proef het verschil met een echte Riesling nauwelijks. 

Hierna stapte ik over op een biologische bubbeltjeswijn van Vendôme Mademoiselle. Alleen al de fles ontkurken is een feestje. Ondanks mijn verwoede poging om het stil te houden, schoot de kurk door de woonkamer. Waarna ik kon genieten van het luxe gevoel van deze mousserende wijn. 

Als laatste stapte ik over op een glaasje rood. Gemaakt van biologische Merlot druiven, eveneens van Vendôme Mademoiselle. Heel fruitig, maar zeker ook met een heerlijke wijn smaak. Deze wijn zou echt heel fijn zijn bij een lekkere wildstoof. 

Kerstdagen

Ik ben er al wel uit welke wijn er op onze tafel zal staan deze kerstdagen. Dit jaar lekker alcoholvrij. Wel de lusten van een lekker wijntje, maar niet de lasten van de alcohol. Zonder kater, zonder extreme vermoeidheid en zonder schuldgevoel. Zo kan ik ook de dag erna nog de beste versie van mezelf zijn en een leuke moeder voor mijn kinderen. 

Nieuwsgierig naar wat ik met Best9Moms voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende intake. We kijken samen naar jouw situatie, jouw vragen en de mogelijkheden van de Best9Moms programma’s
Vorige
Vorige

Ouderschap: De ultieme samenwerking

Volgende
Volgende

Risico’s voor een volgende zwangerschap, na zwangerschapsvergiftiging