Risico’s voor een volgende zwangerschap, na zwangerschapsvergiftiging

Adviezen voor een volgende zwangerschap zijn vaak terughoudend. Neem vooral de tijd! Zowel om fysiek als emotioneel te herstellen. Ondanks dat je uit voorzorg medicatie krijgt, is de kans 15-20% dat je opnieuw zwangerschapsvergiftiging ontwikkeld. Dit risico kan fors hoger zijn als je lichaam niet volledig herstelt is en je bijvoorbeeld nog steeds een hoge bloeddruk hebt, een slechte nierwerking, een stofwisselingsziekte of verhoogde tromboseneiging hebt. Laat je goed adviseren door je gynaecoloog en wacht tot je er fysiek en mentaal helemaal klaar voor bent. Ook dit kan zwaar zijn, blijf hierover in gesprek met je partner, arts en andere naasten.

Gezonde leefstijl

Na een zwangerschapsvergiftiging is een gezonde leefstijl extra belangrijk. Je hebt immers een grotere kans op hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Een gezonde leefstijl volhouden is een uitdaging. Voldoende bewegen, gezond eten en voldoende ontspannen kost aandacht en tijd. Toch levert het ook heel veel voor je op. Je bent gezonder en hebt meer energie. Je krijgt de ruimte om veel meer te genieten van je gezin en ziet de toekomst met veel meer (zelf)vertrouwen tegemoet. 

Wil je meer weten over een zwangerschapsvergiftiging? Lees dan deze blogpost: Zwangerschapsvergiftiging.

Nieuwsgierig naar wat ik met Best9Moms voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende intake. We kijken samen naar jouw situatie, jouw vragen en de mogelijkheden van de Best9Moms programma’s.

Vorige
Vorige

Zwanger? Wat drink jij tijdens de feestdagen?

Volgende
Volgende

Borstvoeding na een zwangerschapsvergiftiging