Mama’s, samen staan we sterk!

Het moederschap (en ook vaderschap) is een van de grootste uitdagingen in ons leven. Een uitdaging die alles van je vraagt wat je in je hebt. Het moederschap is grensverleggend en vraagt voortdurend om belangeloos liefdevolle aandacht te geven. Het moederschap laat je je leven delen met je kinderen. Waren jouw behoeftes altijd leidend bij het maken van je keuzes, nu komt die van je kind erbij. Prioriteiten stellen krijgt een nieuwe dimensie. Want als jij alleen maar voor je kinderen kiest, ga jij er onderdoor. Kies je alleen maar voor jezelf, dan krijgen je kinderen (en daarmee jij) het bijzonder lastig. En dan moet je dit alles ook nog afstemmen met de behoeftes van je partner….

Moeder zijn is een nieuwe baan

Welkom in het moederschap. De meest bijzondere periode in je leven. Ongeveer 18 jaar lang heb jij een nieuwe baan, 24/ 7. Een baan met verantwoordelijkheden waarvoor je niet kunt weglopen, die je alleen af en toe even kunt overdragen aan een ander. Bevalt je nieuwe baan je niet? Ontslag nemen is er niet bij. Je zit er de rest van je leven aan vast. Het nieuwe moederschap is een periode van het grote loslaten van je oude leven, in ruil voor een heel mooi, uitdagend nieuw leven. Aan jou om er het beste van te maken, samen met je partner en de kinderen. 

Continue aandacht

Je baby vraagt continue aandacht. Honger, moe, een schone luier, je kunt je baby niet laten wachten tot jij een keer zin hebt om een flesje te maken of je kindje in bed te leggen. Je kindje heeft bewuste aandacht nodig, zodat jij aanvoelt wat je baby nodig heeft. Op de automatische piloot, red je dit niet. 

Je kindje heeft niet alleen bewuste aandacht nodig voor essentiële levensbehoeftes. Juist ook om zich veilig en geborgen te voelen, zodat het kan groeien en ontwikkelen tot in zijn/ haar volledige potentie. Vooral hierbij kom je niet weg met halfbakken contact maken. Je kindje voelt het aan als je alleen fysiek aanwezig bent, maar in gedachten ergens anders. 

En juist dit is wat het moederschap zo zwaar maakt. Was je altijd gewend om de tijd te nemen voor jouw bezigheden of lekker weg te dromen als je moe was. Nu ben je blij als je even kunt zitten om bij te komen, voordat je kindje weer roept. Als je niet uitkijkt wordt je geleefd en loop je jezelf voorbij. Best9Moms Samen heb ik ontwikkeld om je te leren bewuste keuzes te maken. Keuzes die ervoor zorgen dat jij een fijne balans vindt tussen de behoeftes van je kindje en jouw behoeftes. Want het moederschap, de baan van 24/7, kun je alleen aan als er ook ruimte is om jezelf te zijn, op te laden en om je even ‘vrij’ te voelen.

Persoonlijke ontwikkeling

Het eerste jaar met je kindje voelt als een nieuwe baan waarvoor je niet geleerd hebt, een baan zonder handboek voor je werkzaamheden, maar wel met een harde evaluatie. Je kindje zal niet schromen om aan te geven wat je goed doet en wat niet. Een mooie, maar harde manier om heel snel, heel veel te leren. Hoe sneller jij je kindje kunt leert lezen, hoe makkelijker het moederschap voor je wordt. Bewuste aandacht voor je kindje, heb je nodig om je kindje te leren kennen en te volgen. Want iedere keer als jij denkt de oplossing te hebben, maakt je kindje weer een nieuwe ontwikkeling door waardoor jouw plan van aanpak op de schop kan. 

Mama je doet het goed!

Het moederschap, er is geen goed of fout. Ieder kindje heeft een andere gebruiksaanwijzing en gedijt het beste bij een andere methode. Aan jou als moeder om deze methode te ontrafelen. Het vraagt veel van je creativiteit, inlevingsvermogen en geduld. Vaardigheden die wij allemaal in ons hebben. Vaardigheden waar je vooral goed in bent als je vol zelfvertrouwen zit.

Zelfvertrouwen, laat dat nu juist hetgeen zijn waar het veel moeders (en mensen in het algemeen) aan ontbreekt, zodra ze met iets nieuws beginnen. En laat het moederschap nou net een van de grootste stappen in het nieuwe, buiten je comfortzone zijn. Toch is dit ook de plek waar je de grootste persoonlijke ontwikkeling kunt doormaken. Het enige dat jij hoeft te doen, is open staan om te leren: bewuste aandacht hebben voor het moederschap in al haar facetten. 

Het Best9Moms Samen programma is ontwikkeld om je in een sneltreinvaart de vaardigheden te leren die je nodig hebt om het moederschap in te vullen onder jouw voorwaarden, met oog voor de behoeftes van je kinderen en partner. Zo hoef jij niet opnieuw het wiel (moederschap) uit te vinden. Voor veel moeders is dit een jarenlange struggle, soms zelfs tot nadat de kinderen al lang en breed het huis uit zijn. Het Best9Moms Samen legt de basis, zodat jij weet hoe je met alle ups en downs om moet gaan, hoe jij kunt inspelen op alle veranderingen en hoe je een meester wordt in het loslaten van alles wat er net even minder toe doet (of waar je gewoonweg geen tijd meer voor hebt). 

Ideaal om al tijdens je zwangerschap te starten met Best9Moms Samen. Zo ga jij al van start met het grote loslaten van je oude leven, misschien nog niet fysiek maar zeker wel mentaal. Jij leert jezelf steeds beter kennen en maakt een soepele overgang naar je nieuwe moeder leven. Ben je al moeder, wees bijzonder welkom. Samen gaan we elkaar ondersteunen en versterken in het vinden van onze weg in het moederschap!

Vorige
Vorige

Het moederschap: een verpletterende verantwoordelijkheid

Volgende
Volgende

Aspirine tijdens zwangerschap