Best9: Kraamcadeau’s

Kleertjes, een knuffeltje of speeltje, het zijn standaard kraamcadeau, waar de meeste mama’s en papa’s er meer dan genoeg van krijgen. Leuk om te geven, maar heb je er echt wat aan? Veel kleertjes zijn bij mij nooit gedragen en de doos met knuffels van de kinderen puilt uit van de dieren waar nauwelijks aandacht voor is. Herkenbaar? Zonde van het geld, zonde van de moeite en niet bepaald duurzaam. Waar maak je de kersverse mama (en papa) echt blij mee in de kraamperiode?

1. Een gezonde maaltijd

Voor het herstel van mama en voor de borstvoeding van de baby is een gezonde maaltijd heel belangrijk. Helaas schiet dit er vaak bij in. De hectiek van de kraamweek, papa die ineens moet koken en boodschappen die je gewoon vergeet te doen. Geef mama (en papa) een gezonde maaltijd cadeau. Zelf gekookt of een tas vol boodschappen met een gezond recept, makkelijk te maken door papa. Zo weet je zeker dat mama in alle rust in haar kraambed toch kan genieten van een gezonde maaltijd. 

Rondje koken

Kraamkost

kraamcadeau
Ontvang 15% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

2. Oppasservice

De bevalling is heftig en de kraamtijd is hectisch. Na een aantal weken willen papa en mama er graag even samen tussenuit, al is het maar voor een paar uurtjes. Geef de nieuwbakken ouders een middag/ avond oppas cadeau. Leuk voor jezelf, even lekker knuffelen en tuttelen met de baby. Leuk voor de ouders, kunnen zij even bijkomen en landen in hun nieuwe werkelijkheid. Het mooie is dat ze hier veel sneller gebruik van maken als jij het zelf aanbiedt, dan wanneer ze het moeten vragen. Een mooi cadeau om ze de drempel over te krijgen om echt even tijd voor elkaar te nemen. 

Oppas strippenkaart

3. Postpartum massage

Wat is er fijner voor mama dan een ontspannende massage, welke haar helpt bij het herstellen van zwangerschap en bevalling? Leuk om cadeau te geven en nog leuker om te krijgen. Veel masseuses komen bij je thuis, dus ook in de kraamweek krijg je een lekker momentje voor jezelf. Het ideale cadeau voor een ontspannen mama!

Postpartum Massage Nederland

4. Newborn Fotoshoot

In de kraamtijd wordt je vaak geleefd. Dit maakt de kans groot dat je vergeet bewust te genieten. De kraamtijd is een unieke periode, die je niet vaak meemaakt, maar zeker ook niet wil vergeten. Het is een tijd die nooit meer terug komt. Geef een Newborn Shoot cadeau. De perfecte manier om de kraamweek te herbeleven. En natuurlijke mooie foto’s voor opa en oma, ooms en tantes om het kleintje te kunnen bekijken wanneer ze willen, zonder dat ze op bezoek hoeven te komen. Wel zo rustig voor het nieuwe gezin. 

5. Mama dagboek

De kraamtijd staat in het teken van nieuwe uitdagingen en eerste keren. De kraamtijd is een periode waar je veel buiten je comfortzone komt. Dit brengt veel onzekerheden met zich mee. Als je niet uitkijkt wordt je geleefd. Een dagboek helpt je om alle indrukken te verwerken en een plekje te geven. Een super fijn cadeau, waarmee je mama helpt om te herstellen van haar bevalling en te genieten van haar kindje. Waardoor ze makkelijker zelf de regie over het moederschap in handen houdt. 

Dagboek

6. Mijlpaal deken of kaarten

Genieten van het moederschap gaat het beste door te genieten van alle mooie momenten, klein en groot. De snelle ontwikkeling van je baby is daar onderdeel van. Mooi om vast te leggen, als herinnering voor later. En mooi om de ontwikkeling nog bewuster mee te maken. 

Mijlpaal deken

Mijlpaal kaarten

7. Mama Mindset

Het moederschap is fantastisch, maar niet altijd makkelijk. Een Mama Mindset helpt je om het moederschap aan te kunnen. Leer bewuste keuzes maken en neem de regie over het moederschap. Een ideaal kraamcadeau voor alle moeders die nog wel eens twijfelen of ze het moederschap wel aan kunnen. 

8. Buikspier hersteltrainingen

Voor de sportieve mama is het postpartum lichaam niet altijd de beste vriend. Help mama om weer lekker in haar vel te zitten, met buikspier hersteltrainingen. Zo kan ze snel weer haar ouder sportregime oppakken. De trainingen kan ze online volgen vanuit huis. Fijn om te doen als haar kindje een dutje doet. Zo geef je mama weer meer vertrouwen in haar lichaam en zelfvertrouwen voor het moederschap. 

9. Rust!

Het beste kraamcadeau dat je kunt geven is: Rust. Sta niet meteen op de stoep na de geboorte. Laat de kersverse ouders en hun baby aan elkaar wennen. Kun je echt niet wachten? Houd je bezoek dan kort. Even een kopje thee en een beschuitje en ga dan snel weer naar huis. 

Als je er dan toch bent, focus je niet alleen op de baby. Vraag hoe het met mama gaat, hoe het echt met haar gaat. Kijk hoe je haar helpt om de rust te vinden, die ze zo hard nodig heeft voor haar herstel en voor het moederschap! 

En ben je op zoek naar een echt duurzaam kraamcadeau? Kijk dan ook eens naar de mooie cadeau’s van WeDunia. 
Vorige
Vorige

Mama zijn is…

Volgende
Volgende

Jade: Zwangerschap & Supplementen