Janneke: Orthomoleculair Therapeut en Miss PooPoo

Het verhaal van Janneke is het verhaal van een vrouw die keuzes maakt op basis van haar gevoel. Van de kunstacademie, naar docent geschiedenis tot Orthomoleculair Therapeut met een goedlopend bedrijf. Uiteindelijk heeft ze haar roeping gevonden. Ze heeft geen spijt van haar keuzes, het heeft haar gemaakt tot wie ze nu is. Een ondernemende vrouw, expert op haar vakgebied. Het was niet makkelijk om een bedrijf op te starten. Ze heeft vaak genoeg de handdoek in de ring willen gooien. Lees het verhaal van Janneke, Miss PooPoo. Een vrouw met passie voor de darmenfunctie en voeding, gespecialiseerd in de vrouwelijke hormoonhuishouding. Kennis welke ze graag inzet bij zwangere en pas bevallen vrouwen.

Wie is Janneke?

Janneke is opgegroeid in Scheveningen, in een gezin met 7 kinderen. Op jonge leeftijd stond ze al klaar om anderen te helpen. Ze noemde haar ‘Moedertje Lief’ en ‘Kattenkop’.

Haar lieve, strenge opa woonde naast haar. Hij was al bezig met gezonde voeding. Zo kreeg Janneke al vroeg mee dat groenten eten belangrijk is en dat suikers eten niet gezond is. Al kreeg ze die van oma lekker wel.

Keuzes op basis van gevoel

Janneke wist eigenlijk nooit wat ze wilde worden. Ze deed gewoon wat op haar pad kwam. Ze kon best goed tekenen en schilderen en belandde zo op de kunstacademie. Hier werd ze zo enthousiast van kunstgeschiedenis dat ze koos voor een studie tot docent geschiedenis. De universiteit vond ze te veel werk, het docentschap nam ze er maar gewoon bij.

Wat had ze graag anders gedaan?

Nee! Absoluut niet! De vorige studies hebben mij gebracht waar ik nu sta. Lesgeven in mijn vak vind ik geweldig. Ik wist niet dat je van natuurgeneeskunde een beroep kon maken. Het was voor mij heel gewoon dat je planten dronk als je ziek was.

Na het lezen van 1 boek, was ze om. Dit was haar roeping, dit was het beroep dat ze wilde leren. Een week later zat ze in de schoolbanken voor een opleiding tot Orthomoleculair Therapeut.

Orthomoleculair Therapeut in de praktijk

En dan ben je geslaagd en moet je een eigen praktijk op zetten. Maar hoe dan?

Dit was het moment dat bij Janneke alle onzekerheden als een BOM binnen vielen.

Dit kan ik toch niet! Hoe kan ik nou mensen helpen?

Hoe kom je aan klanten in een wereld van Social Media, als je dyslexie hebt?

‘Ik heb mij lang hierdoor laten belemmeren en me dom laten voelen’, vertelt Janneke. ‘Maar nu heb ik er schijt aan! Dan staat er maar een fout, de inhoud is goed!’

Het Aha-moment was het moment dat ze besefte dat ze nog steeds super goed in haar vak was. Ze begrijpt alles snel, kan op een simpele manier vertalen en ook nog eens uittekenen.

Hulp vragen

Ze heeft hulp gezocht in het ondernemen. Leren verkopen, leren bloggen, live video’s gemaakt en zichzelf overal laten zien.

In het begin hielp ze iedereen, langzaam kreeg ze meer focus naar haar ideale doelgroep: vrouwen met darmklachten. Ze kreeg meer klanten, vond haar werk steeds leuker en heeft nu echt haar roeping gevonden.

En zo wordt ze nu Miss PooPoo genoemd.

Haar praktijk loopt als een lopende band. En ze heeft een Online Training zodat ook jij zelf je darmen kunt genezen. Lees hier meer: voedingscoach

Voedingstip van Janneke

Tijdens je zwangerschap is gezonde voeding nog belangrijker. Met deze tip van Janneke zorg jij goed voor jezelf en je kindje:

Laat je bord voor

  • 75% uit groenten of fruit bestaan

  • 20% uit proteïne

  • 5% uit vet

Zo zie je maar dat er heel veel mogelijk is als jij keuzes maakt op basis van je gevoel. Het hoeft geen rechte weg te zijn. Alle omwegen geven je extra bagage om uiteindelijk te komen waar jij wilt zijn. Ik zie hierin een grote parallel naar het moederschap. Laat je vooral niet vertellen hoe je het moederschap aan moet pakken. Jij, mama, weet het beste wat jij en je gezin nodig hebben. En het is ook echt ok als het even niet gaat zoals je zou willen, als je tegen uitdagingen aan loopt die pet te boven gaan. Doe het als Janneke: formuleer wat jij nodig hebt om wel een succes te maken van het moederschap. Vraag hulp waar jij dat nodig hebt. Groei mee in het moederschap, samen met je kinderen en je partner. Zo maak jij een succes van jouw moeder rol, op jouw manier!

Meer over Janneke en haar werk vind je hier: voedingscoach.
Vorige
Vorige

Emoties verbinden je met je baby

Volgende
Volgende

De kracht van cafeïnevrije thee