Interview Gina en Yolanda - Het grote opgroei boek voor baby’s

In mei stond ik op de 9maandenbeurs. Hier ontmoette ik Gina Tiemessen en Yolanda Roos, schrijfsters van ‘Het grote opgroei boek voor baby’s’. Na een gezellig praatje, want dat gaat heel gemakkelijk als je zonder het te weten jarenlang in hetzelfde dorp hebt gewoond, kreeg ik zowaar een exemplaar van hun boek. Zeer geïnteresseerd heb ik het gelezen. Wat ik hiervan vond? Dit deelde ik eerder al in een review. Yolanda en Gina waren ook nog zo lief om wat vragen voor mij te beantwoorden. In dit interview lees je meer over de schrijfsters achter het boek.

  1. Een boek schrijven over baby’s, dan moet je wel een expert zijn. Kunnen jullie jezelf voorstellen?

Wij zijn Gina Tiemessen en Yolanda Roos. Al ruim 25 jaar collega’s en vriendinnen. We hebben aan de wieg gestaan van de jeugdgezondheidszorg 0-4 jarigen. Pioniers op gebied van preventie, observeren, informeren, coachen, begeleiden, interventie en innoveren.

We geloven heilig in de kracht van preventie.

2: Waarom: Het grote opgroeiboek? Waar komt het idee vandaan, wat wil je hiermee bereiken?

Als (ex) jeugdverpleegkundigen zijn we zeer begaan met jonge ouders en de uitdagingen waarvoor zij geplaatst worden in onze huidige, hectische maatschappij. Dit heeft ons geïnspireerd om een handboek/gids te schrijven met basistips voor de eerste 100 dagen met je baby: Het grote opgroeiboek baby’s

Wij zijn ervan overtuigd dat een goede start de basis is voor een gezond opvoedingsklimaat.

Onze ruime ervaring (25 jaar) hebben wij gebundeld in een heleboel basis tips en informatie over de behoeften van een jonge baby waar je als jonge ouders meteen mee uit de voeten kunt en leert vertrouwen op jezelf..

Onze bedoeling is dat deze informatie voor iedere zwangere of net bevallen ouder beschikbaar is. Het ultieme (kraam)cadeau (met inhoud) op iedere babyshower, als standaardinformatie voor alle zwangere in de laatste maanden van de zwangerschap.

Onze missie

Het overdragen van kennis op het gebied van de basisbehoeften, afgestemd op de ontwikkeling, van jonge baby’s, op een speelse en laagdrempelige manier en bereikbaar voor iedereen.

Onze visie

Iedere ouder wil het beste voor zijn/haar kind. Maar door gebrek aan voldoende goede voorbeelden in de directe omgeving, is wat een jonge baby nodig heeft niet meer als vanzelfsprekend bekend bij nieuwbakken ouders. Wij prediken ‘back to basic’ als het gaat om voeding, verzorging en opvoeding. Je baby als uitgangspunt van je ouderlijke interventies. Er is niet één waarheid. Leer kijken naar je baby en jezelf als ouders. Bewustwording is de basis van verantwoord handelen.

3: Wat maakt de eerste periode van het moederschap zo zwaar?

Het is een periode van herijken. Dat heeft tijd nodig, die tijd moet je jezelf ook gewoon gunnen.

4: Wat had jij altijd willen weten over het moederschap, maar heeft niemand je ooit vertelt?

Dat je in een compleet andere dimensie gedonderd wordt! En dat jonge ouders het perfecte plaatje in stand proberen te houden i.p.v. zeggen hoe het écht is.

5: Wat is je belangrijkste tip voor alle nieuwe moeders?

Pak je rust!

Dank je wel Gina en Yolanda!

Wil jij ‘Het grote opgroei boek voor baby’s’ ook lezen: je bestelt het hier: Het Grote Opgroei Boek voor Baby’s

Yolanda en Gina zeggen het terecht: gun jezelf de tijd en rust om te groeien in het moederschap. Ik ben ervan overtuigd dat je dit proces wel kunt versnellen. Het leren kennen van je moedergevoel is daar onderdeel van. Hoe? Dat leer je in mijn gratis workshop: In verbinding met jezelf & je kindje
Vorige
Vorige

Wat is de invloed van je leeftijd op je zwangerschap?

Volgende
Volgende

Saskia: Eindelijk een gezonde, bewuste mama