Ik ben altijd gemotiveerd om te sporten, zelfs tijdens mijn zwangerschappen

Sporten met regelmaat is voor sommige een hele uitdaging. Periodes niet sporten worden afgewisseld met periodes van intensief bewegen. Zwanger of niet, voor mij is het nooit een probleem geweest om minimaal 3x in de week te gaan sporten. Het liefst zelfs vaker. Hoe drukker in het heb, hoe meer ik verlang naar een goede training. Wat is mijn geheim? 

Sporten is mijn energie en ontspanning

Sporten geeft mij energie. Ik kan even alles om me heen vergeten. Door te sporten maak ik mijn hoofd leeg en laad ik me op voor alle andere belangrijke taken en activiteiten van de dag. Of ik kan juist alle stress van de dag van me afgooien door even alleen maar in het nu te zijn. Tijdens het sporten hoef ik even niet vooruit te denken, alleen de volgende stap of de volgende herhaling is belangrijk. Daarna zie ik wel weer verder. Krijg ik het zwaar, dan gaat mijn aandacht niet naar mijn gevoel maar naar de volgende taak die ik moet doen. 

Na een training zijn mijn spieren uitgeput, maar ik barst van de energie. Ik kan alles aan. Ben ik tijdens de training volledig geconcentreerd en vooral bezig met mijn taak. Na de training praat ik honderd uit en ik stuiter door de ruimte. Deze energie heb ik nodig om de rest van dag of week goed te functioneren. Het geeft mij de energie om een leuke mama te zijn, om het huishouden te runnen en om mijn werk vol overgave te kunnen blijven doen. Tijdens het sporten ontstaan vaak de beste ideeën, waarmee ik vol enthousiasme aan de slag ga. 

Moe en futloos wat dan?

Zijn er dan echt geen dagen dat ik geen zin heb? Die zijn inderdaad zelden. Ik moet me echt niet fit voelen om te twijfelen of ik wel ga of niet. Koorts is voor mij de enige no-go. Soms ben ik chagrijnig, futloos en gewoon moe. Dan moet ik mezelf wel aansporen. Maar ik weet ook dat als ik ga en gewoon rustig mijn ding doe, ik weer vrolijker en met meer energie thuis zal komen. Ik houd van super fanatiek sporten, zware trainingen en mijn grenzen opzoeken. Maar ik kan er ook bewust voor kiezen om een tandje terug te schakelen en gewoon lekker te trainen. Ik luister naar mijn gevoel van de dag en pas daar mijn intensiteit op aan. 

Tijdens mijn zwangerschap had ik hier soms moeite mee. Langzaam afbouwen van intensiteit en volume was lastig. Ik heb vooral naar mijn gevoel geluisterd. Voelde een oefening niet goed, dan vroeg ik naar een andere oefening. Voldoende intensiteit om mijn conditie op peil te houden, vond ik hierbij belangrijker dan een bepaalde spiergroep trainen. Hier haal ik namelijk veel meer voldoening uit. Ik kon de training op deze manier leuk houden voor mezelf, zodat ik de volgende keer gewoon weer gaan wilde gaan. 

Motiverende omgeving

Zoals je hebt kunnen lezen komt mijn motivatie om te sporten puur vanuit mezelf. Hierdoor wordt het voor mij makkelijk om te blijven trainen. Om het nog makkelijker te maken voor mezelf heb ik een omgeving gecreëerd die mij helpt om te blijven gaan. 

Ik heb een abonnement voor 3x in de week. Ik vind het zonde om voor niets te betalen, dus ga ook 3x in de week. Ik heb hier vaste tijden voor ingepland, zo hoef ik hier niet over na te denken. Kan ik een keer niet, dan moet ik me afmelden en plan ik meteen een ander moment in. 

Ik train altijd met een trainer en in een groep. Ik hoef zo niet na te denken over wat ik ga doen en heb altijd een goede training. Het trainen in een groep zorgt ervoor dat ik een stapje meer zet tijdens de training. Ik wil niet onderdoen voor een ander. 

Doelgericht werken, zien dat ik beter wordt en steeds weer iets nieuws leren helpen mij ook gemotiveerd te blijven. Dit is de reden dat ik heb gekozen voor Crossfit. Door de vele technieken is er altijd iets nieuws te leren en te ontdekken. De verschillende workouts laten zien dat ik steeds sterker en sneller wordt en meer uithoudingsvermogen krijg. 

Ik meet mezelf dan ook niet zozeer met anderen, maar vooral met mezelf. Natuurlijk is het leuk om beter te zijn dan een ander, maar beter worden dan mezelf geeft mij een nog groter overwinningsgevoel. Een nieuw kunstje leren of eindelijk zwaarder kunnen squatten, dat motiveert mij om door te gaan. En om iedere keer weer de deur uit te gaan om te gaan sporten. 

Wil jij dat sporten ook jouw gewoonte wordt? Wil jij dat sporten een beloning is in plaats van iets dat je moet doen. Wil jij ontdekken welke sport bij jou past? Je zwangerschap is een mooi moment om hiermee aan de slag te gaan. Sporten en bewegen is in deze periode extra belangrijk, voor jou en je baby. Het helpt je om goed voor jezelf te zorgen en straks ben je moeder en kun je de extra me-time wel gebruiken. Kun je het nu volhouden, dan moet het straks na de bevalling ook makkelijker weer op te pakken zijn. Ik wil je hier graag bij helpen. Meld je aan via mijn contactpagina!

Vorige
Vorige

Met kleine doelen meer resultaat!

Volgende
Volgende

Best9Moms: De 3x3 = 9 Formule