Met kleine doelen meer resultaat!

We willen allemaal wel veel geld verdienen, kilo’s afvallen of een dure auto rijden. Mooie dromen, maar deze zijn voor weinige haalbaar. Zeker op korte termijn. Voor mij geen reden om op te geven. Ergens heb ik de droom dat Best9Moms een internationaal bekend bedrijf wordt. Het heeft alleen geen zin om door nu al mee bezig te houden. Ik begin net. Voor mij is het een stip op de horizon. Ik kan daar komen, maar dan moet ik niet stil gaan zitten. 

Jouw dromen

Wat je droom ook is, alleen groots denken brengt je niet dichterbij. Denk eens aan wat jij graag zou willen bereiken? Binnen het moederschap, je carrière of misschien en een (top)sportprestatie. Het maakt niet uit. De aanpak is hetzelfde. Met deze droom voor ogen kun je een plan gaan maken. Uitgangspunt is wat je nu al kunt, wat je nu weet en wie je nu bent. Bedenk eens wat er allemaal moet veranderen om je droom te bereiken? 

Mijn droom

Even terug naar mijn droom, een internationaal bedrijf. Wat ik als eerste nodig heb ik klanten in Nederland, hier een netwerk opbouwen en zorgen dat mensen mijn naam en de naam van mijn bedrijf kennen. Zolang ik dit niet gebeurd, hoef ik ook nog niet internationaal te gaan denken. Deze stap is nog veel te groot. Ik heb nog veel te leren. Hier moet ik voldoende tijd voor nemen. 

Kleine stapjes

Wat zou voor jou de eerste stap zijn, om dichterbij jouw droom te komen?

Probeer te beginnen met een kleine stap. Wil je meer geld, ga meer uren werken of vraag opslag. Wil je afvallen, ga meer bewegen en minder snoepen. 

Pas je gewoontes in kleine stapjes aan. Zo kun je de verbeteringen beter volhouden. Iedere keer als een stapje is gelukt, dan kun je kijken wat de volgende stap is. Vier je kleine succesjes! Iedere dag 1% verbeteren en volhouden is nog altijd beter, dan rigoureus alles omgooien en na 6 maanden terugvallen in je oude patronen. 

Ken je kwaliteiten

Binnen mijn sport heb ik dezelfde aanpak. Crossfit is een sport met heel veel verschillende onderdelen. Je kunt niet overal de beste in zijn. Ik bekijk met regelmaat wat mijn zwakste punten zijn en probeer deze extra aandacht te geven. Dit is niet altijd leuk, maar hierdoor word ik wel overal beter en stabieler in. Ondertussen train ik ook mijn sterke punten, want hier haal ik veel meer plezier uit. 

Doen wat je leuk vindt is nog altijd de beste manier om iets vol te houden. Wat je doel ook is, het beste resultaat ga je bereiken door het op jouw manier te doen. Kies een manier die voor jou goed voelt. Je blijft zo in je kracht staan en spreekt jouw kwaliteiten aan. Jij krijgt een goed gevoel en meer energie en de resultaten komen dan vanzelf.

Focus op het proces

Bekijk het bereiken van je doelen als een proces, je doel is geen product. Door je te focussen op het proces, merk je dat je vanzelf dichterbij je doel komt. Vergeet niet te genieten van dit proces. Door de juiste keuzes te maken, krijg jij energie van iedere stap die je neemt. Je voelt je steeds beter, waardoor je door wilt blijven gaan. Uiteindelijk haal je niet altijd je einddoel, maar je hebt er wel alles aan gedaan om zo dicht mogelijk bij je doel te komen. Mijn einddoel, een internationaal bedrijf, is misschien ook wel te hoog gegrepen. Maar als ik nu in actie kom, is er wel een kans dat ik dit ga bereiken. Met niets doen en dromen ga ik er zeker niet komen. 

Als (aanstaande) moeder heb je ook doelen. De best mogelijke moeder voor je baby zijn, staat waarschijnlijk hoog op jouw lijstje. Hoe je dat moet doen? Daar is geen vast recept voor. Belangrijk is dat jij lekker in je vel zit. Op deze manier krijg jij ruimte om te gaan ontdekken wat jij echt belangrijk vindt in de verzorging en opvoeding van je kindje. Je krijgt de energie om je kindje te leren kennen en in te spelen op zijn behoeftes. 

Ik help je graag in deze ontdekkingstocht. Meld je aan op mijn contactpagina!

Vorige
Vorige

Best9Moms deel 1: De beste zwangerschap

Volgende
Volgende

Ik ben altijd gemotiveerd om te sporten, zelfs tijdens mijn zwangerschappen