Best9Moms: De 3x3 = 9 Formule

Best9Moms is ontstaan, doordat ik de juiste voorbereiding op het moederschap heb gemist. Ik ben heel goed begeleid tijdens mijn zwangerschap en bevalling. De verloskundige en kraamhulp hebben top werk geleverd. Echter heeft niemand mij verteld wat mij te wachten stond na de bevalling en de kraamweek. Ik werd overrompeld door mijn zorgen voor dat onschuldige kleine ventje. Ondanks dat ik mijn best had gedaan om zoveel mogelijk informatie in te winnen, heb ik na mijn eerste zwangerschap een moeilijke periode gehad. Met Best9Moms wil ik jou beter voorbereiden, door je de juiste kennis en tools te geven, zodat jij kunt genieten van je baby. 

3x3 = 9

Voor Best9Moms heb ik een programma ontwikkelt waarbij ik werk met 3 pijlers x 3 domeinen (de 3x3 = 9 formule). Bewegen, voeding en ontspanning zijn de 3 pijlers die bepalen hoe jij je voelt. Je gaat op zoek naar jouw ideale combinatie, zodat jij weet wat jouw behoeftes zijn en hoe je dus goed voor jezelf kunt zorgen. 

Ik was helemaal niet mee bezig met mijn eigen behoeftes tijdens en na mijn zwangerschap. Vooraf was ik vooral bezig met werken, sporten en gezonde voeding. Ik genoot ervan om lekker uit eten te gaan of een drankje te gaan doen met mijn vriend of vriendinnen. Het was zo vanzelfsprekend. Tot ik een kleine had en dit alles niet meer zo vanzelf ging. Ik kon en wilde mijn baby niet zomaar alleen laten en altijd maar meenemen is ook geen goed idee. 

Ik had uitgekeken naar het zorgen voor mijn baby, maar ik was vergeten dat zorgen voor mezelf minstens net zo belangrijk is. Ik heb helemaal opnieuw een balans moeten zoeken. Keer op keer opnieuw dat dilemma, kies ik voor mezelf of voor mijn baby. Sporten was voor mij altijd een uitlaatklep. Helaas moest dit op een veel te laag pitje. Het herstellen van de bevalling duurde veel langer dan dat ik had verwacht. Dit vond ik lastig. Ik was mijn uitlaatklep grotendeels kwijt. Door onze verhuizing viel mijn sociale omgeving voor een groot deel weg. Ik had moeite met het vinden van andere activiteiten om aan mijn behoeften te voldoen. Ik voelde me hierdoor vaak eenzaam en nutteloos. Voor mij kwam de balans pas echt terug toen ik weer ging werken. Het onder de mensen zijn en lekker bezig zijn met mijn werk had ik echt nodig. Hier putte ik weer energie uit om voor mijn kleine man te zorgen. Dit had ik van te voren nooit beseft. 

Met Best9Moms gaan we samen op zoek naar activiteiten waar jij energie van krijgt. Bewegen, voeding en ontspanning vormen de basis van onze zoektocht. Ik probeer je bewust te maken van de keuzes die jij maakt en het effect hiervan op jouw energielevel en gevoel van welzijn. Het doel is de juiste balans te vinden om goed voor jezelf te zorgen. Alleen op deze manier heb jij de power en veerkracht om de grote veranderingen, na de komst van je kindje, aan te kunnen.

Maak van jezelf een topprioriteit!

Bewust worden van de juiste balans is de belangrijkste stap. Van jezelf een topprioriteit maken is de volgende stap. Hiervoor gebruik ik de domeinen: Mind Yourself, Be Motivated en Reflect & Learn.

Ik leer je de juiste mindset en motivatie te vinden, zodat jij er alles aan doet om jouw leven in balans te houden. Cijfer jezelf niet weg voor je kind of voor je partner. Door allereerst goed voor jezelf te zorgen ben je ook de beste mama en de beste partner! Jij bouwt immers extra energie op, zodat jouw dagelijkse bezigheden alle aandacht kunnen krijgen. 

Ik heb het altijd erg lastig gevonden om voor mezelf te kiezen. Ik vond een ander, zeker mijn kindje, altijd belangrijker dan dat ik zelf ben. Ik was bang afgewezen te worden als ik β€˜nee’ zei. Ik paste mezelf liever aan, dan dat ik op kwam voor mijn behoeften. Ik koos voor de oplossing die op korte termijn logisch leek, maar op de langere termijn niet altijd het beste was. Ik heb op de harde manier geleerd dat dit niet goed is om te doen. Uiteindelijk was ik degene die verdrietig was en niet lekker in mijn vel zat. 

Ik hoop je de tools te geven om wel voor jezelf op te komen, zodat jij voldoende veerkracht hebt om de komst van je baby een plekje te geven in je leven. Het krijgen van een kind heeft een grote impact op je leven. Daar kun je niet om heen. Door hier op de juiste manier mee om te gaan, krijg jij de kans om hier maximaal van te genieten. 

De 3x3=9 formule combineer ik met informatie over zwanger zijn, bevallen, de kraamperiode en het moederschap. Ik pas de informatie aan op de periode van jouw zwangerschap. Zo ben jij op alles voorbereid. 

Best9Moms-Community

Ik gebruik de Best9Moms-community om extra informatie te delen. Mis je nog informatie? Vraag het aan mij, dan kan ik dit toevoegen aan de community en kunnen ook andere hiermee geholpen worden. 

De community is ook een ontmoetingsplaats voor alle deelnemers aan het Best9Moms-programma. Het is leuk en leerzaam om hier ervaringen te delen en elkaar tips te geven. 

Zelf heb ik ook een zwangerschapsgroepje gehad. Ik vond het fijn om mijn frustraties te delen met andere moeders die in dezelfde situatie zaten en ik heb veel geleerd van de ervaringen van anderen. Voor mij was dit heel waardevol. 

Met Best9Moms bied ik je een compleet programma, waarmee jij op en top bent voorbereid op de spannende periode die komen gaat. 

Vind je het leuk als ik jou ga begeleiden? Meld je dan via het contactformulier! 

Vorige
Vorige

Ik ben altijd gemotiveerd om te sporten, zelfs tijdens mijn zwangerschappen

Volgende
Volgende

Waarom Best9Moms