Hardlopen is mijn meditatie

'Running is my meditation'

Hardlopen is een manier om mijn conditie op pijl te houden, om mijn energie kwijt te kunnen en om mijn gewicht stabiel te houden. Toch zijn dit niet de belangrijkste redenen waarom ik wekelijks mijn hardloopschoenen aantrek. Hardlopen is vooral mijn manier om mentaal gezond te blijven. Tijdens het hardlopen focus ik mij volledig op mijn ademhaling en het ritme van mijn passen. Ik ben volledig in het nu.

Ondertussen worden mijn hersenen geactiveerd. Zo verwerk ik onderweg negatieve emoties, kom ik tot creatieve oplossingen voor uitdagingen en kom ik met een leeg hoofd en boordevol energie weer thuis.

Energie die ik kan inzetten om productief te werken of om alle aandacht voor mijn kinderen te hebben.

De kracht van bewegen

Binnen mijn programma's besteed ik veel aandacht voor deze functie van bewegen. Vele mensen zijn zich niet bewust van de kracht van bewegen voor je mentale gezondheid. En de link tussen de vaardigheden die je leert door te sporten, wordt zelden gelegd naar andere vlakken binnen het leven.

Bewegen hoeft hierbij echt niet altijd intensief sporten te zijn. Wandelen in de natuur is ook een ideale manier om tot jezelf te komen.

Mindful in het huishouden

En dat een activiteit niet eens leuk hoeft te zijn, bewijst wel het feit dat ik zelfs het schoonmaken van mijn huis tot een mindfulness moment heb gemaakt. Oordoppen in met een fijn muziekje, mijn gedachten laten komen en bewust worden van wat mij op dat moment bezig houdt, positief of negatief.

Schoonmaken is het moment in de week waarin de beste ideeen ontstaan voor Best9Moms. En echt niet omdat het klusje leuk is, maar wel omdat ik in beweging ben en me kan focussen op mijn gedachten.

Wil jij ook leren hoe je bewegen en sport kunt inzetten om lekkerder in je vel te zitten en een betere balans in het moederschap te vinden?

Ik help je graag!

Kun jij wel wat steun en motivatie gebruiken bij het werken aan jouw gezonde leefstijl? Meld je dan aan voor mijn besloten Facebook groep.
Nieuwsgierig naar wat ik met Best9Moms voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis coachingsessie. Dan kijken we samen welke stappen jij kunt nemen naar meer balans tussen je werk, je gezin en jezelf.
Vorige
Vorige

Het gaat beter met me, sinds het ok is als het soms even wat minder gaat

Volgende
Volgende

Welke ballen durf jij te laten vallen?