Borstvoeding en sporten

Veel vrouwen zijn terughoudend als het gaat om sporten tijdens borstvoeding. Toch is dit niet helemaal nodig. Natuurlijk vraagt het geven van borstvoeding veel van je lichaam en heb je extra energie nodig. Ga je sporten drink dan extra en vul op tijd je energie aan. 

Het is fijn om te sporten nadat je net hebt gevoed of gekolfd. Lege borsten zijn immers minder zwaar en geven minder klachten tijdens het sporten. Wist je dat er zelfs speciale sport voedingsbh’s zijn? Een aanrader als je wilt sporten in de periode dat je borstvoeding geeft. 

Ga tijdens je trainingen nog niet tot het uiterste. Als jij je lichaam uitput, heeft het minder energie om moedermelk aan te maken. Snel voeden na je training is daardoor vaak ook lastiger. Daarnaast zorgen je hormonen voor een langzamer herstel. Neem dus extra rust tussen je trainingen. 

Wil je meer weten over sporten na je bevalling? Lees dan hier verder: Sporten na bevalling

Heb jij vragen over borstvoeding? Neem dan contact op mijn een lactatiekundige!

Kun jij wel wat steun en motivatie gebruiken bij het werken aan jouw gezonde leefstijl? Meld je dan aan voor mijn besloten Facebook groep.
Nieuwsgierig naar wat ik met Best9Moms voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis coachingsessie. Dan kijken we samen welke stappen jij kunt nemen naar meer balans tussen je werk, je gezin en jezelf.
Vorige
Vorige

De risico’s van een laag geboortegewicht (Dysmaturiteit)

Volgende
Volgende

Hoe bouw je sporten na je bevalling op?