Best9: Bijzonder cadeau voor moeder

De feestdagen komen er weer aan. Het is de tijd dat we cadeaus kopen voor elkaar. Ik verzamelde de 9 meest bijzondere verwen cadeaus voor moeders. Want wij moeders zijn heel goed in het verwennen en zorgen voor anderen, maar vergeten daarbij vaak voor onszelf te zorgen. Wat is er dan mooier als je zelf ook eens een mooi cadeau mag krijgen. Zwanger of al een tijdje moeder, met deze 9 bijzonder cadeaus voor moeder voel jij je even heel bijzonder!

Deze bijzonder cadeaus voor moeders zijn overigens ook leuk om te geven voor moederdag, mama’s verjaardag of zomaar omdat mama fantastisch is.

1. Dagboek

De zwangerschap en het moederschap is een periode vol met nieuwe ervaringen en nieuwe indrukken. Het is een periode die je anders naar jezelf leert kijken. Hoe fijn is het dan om je ervaringen, gedachten en gevoelens te delen op papier. Schrijven stimuleert de aanmaak van nieuwe verbindingen in je hersenen, wat je helpt bij het verwerken van alles wat je meemaakt. 

Dagboeken zijn er in allerlei vormen. Kies je ervoor om alleen maar te schrijven, vul je liever een vragenlijstje in of kies je voor een methode om je leven meer structuur te geven? Een mooi boek met een mooie vormgeving nodigt je uit om aan de slag te gaan. 

6 minuten dagboek

Burn after writing

Notitieboekje 

2. Gezonde voeding met gemak

Een gezonde maaltijd doet een mens goed. Het geeft de nodige energie om de dag door te komen. Mama is meestal verantwoordelijk voor het eten dat op tafel komt. Mama wil graag dat het hele gezin gezond eet. Maar het kost veel moeite om iedere keer weer iets nieuws en lekkers te bedenken. 

Geef mama een gezonde maaltijd of inspiratie tot een gezonde maaltijd cadeau. Zo eet het hele gezin gezond en houdt mama tijd en energie over. En daar profiteert het hele gezin van!

Gezond weekmenu

Kraamkost

Rondje Koken

Ontvang 15% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

3. Een momentje van ontspanning

De ultieme tijd voor mezelf is voor mij het lezen van een goed boek. Spannend, vol humor of informatief, ik wissel het graag af. Soms heb ik behoefte aan ontspanning, soms kies ik voor persoonlijke groei. Mijn e-reader staat vol met een mooie combinatie hiervan. En vind ik een boek echt te gek? Dan koop ik graag een papieren versie, zodat ik het kan bewaren in de boekenkast. Geef mama een boek waar ze helemaal in op kan gaan. Zo krijgt ze even de mogelijkheid om te ontsnappen aan de waan van de dag. Heerlijk!

E-reader

‘Ik denk dat ik het wel kan’ - Franke van Hoeven

‘Calm parents, happy siblings’ - Dr Laura Markham

4. Uitrusten

Een moeder is de fijnste moeder als zij uitgeslapen is. Help haar om voldoende slaap te krijgen. Je kunt natuurlijk kijken hoe je de nachtelijke voedingen of huilmomentjes van haar over kan nemen. Maar je helpt haar misschien wel nog meer door haar kindje beter te laten slapen of door haar te laten ontspannen voordat het slapen gaan. 

Baby Slaapcoach

Slaaptrainer

Slaapmasker

bijzonder cadeau
Ontvang 10% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

5. Bewegen met plezier

Tijdens en na je zwangerschap wordt er vaak aangeraden te gaan wandelen. Goed om je conditie op te bouwen. Tot op zekere hoogte helemaal waar natuurlijk. Toch zijn er veel vrouwen die een betere conditie hebben of waarvoor wandelen een te grote belasting voor de bekkenbodem is. Geen reden om stil te gaan zitten, vooral een reden om gerichter te trainen. Of kies voor een bakfiets. Zo ben je een stuk mobieler dan te voet en de kids kunnen gezellig mee.

Bakfiets

Begeleid trainen

Online Trainen

6. Planners

Moeders nemen een groot deel van het mentale werk in het huishouden op zich. Plannen van activiteiten, zorgen voor de kinderen, boodschappen doen. Hoe makkelijk is het dan om een goede planner te hebben. Dit kan op papier of met een whiteboard. Leuk om de kinderen bij te betrekken, zodat ook zij kunnen kennismaken met plannen. Samen doelen stellen en het delen van de verantwoordelijkheid helpt de binding in het gezin te vergroten. 

Gezinsplanner

Plan bord

7. Mediatie & mindfull

Hoe fijn is het als mama zich relaxed voelt? Help haar een handje door te leren mediteren en mindful met haar gedachten om te gaan. Even een momentje voor zichzelf nemen, om daarna weer vol energie en mindful het moederschap aan te kunnen. 

Meditatie 

Mindfulness

8. Wellness

Waar knapt een moeder het meest van op? Een dagje even geen moeder zijn, even niets moeten en heerlijk ontspannen. Je kunt haar natuurlijk zelf meenemen naar de sauna. Maar vaak vind zij het nog leuker om zelf te kiezen wat ze gaat doen. Plan dus een dag, regel de oppas en geef mama een cadeaukaart voor een dagje relaxen in de sauna, een massage of met een beautybehandeling. 

Sauna

Massage

Beauty behandeling

9. Quality Time 

Moeders zijn vaak de hele dag bezig met werken, zorgen en regelen. Zijn ze niet fysiek bezig, dan zijn ze mentaal wel aan het voorbereiden of plannen. Er is altijd wat te doen. Dit is fijn, want het houdt het gezin draaiende. Alleen jammer dat ze hierdoor vaak vergeten om bewust te genieten. Ook quality time hoort in de dagplanning van het gezin thuis. Plan daarom een leuk uitje met het hele gezin. Ontzorg mama in de voorbereidingen en neem haar voor de verandering mee op sleeptouw. Bezoek een dierentuin of pretpark, ga samen naar het zwembad of de speeltuin of maak een wandeling in de natuur inclusief uitgebreide picknick. 

Picknick

Dagje uit

Natuur in Nederland

Vorige
Vorige

Draagconsulent Feride: Waarom je kindje dragen?

Volgende
Volgende

Mama koopt tweedehands