Samen slapen met je baby

Na de geboorte van mijn oudste zoon hebben wij heel vaak samen geslapen. In zijn eigen bedje, een co-sleeper, was hij vaak onrustig. Op mijn buik of op de buik van papa viel hij meteen in slaap. Zodra hij sliep legde ik hem terug in bed of tussen ons in. Ondanks alle adviezen voelde dit goed om te doen. 5 maanden sliep hij op onze kamer, daarna ging hij langzaam naar zijn eigen kamer. Dit was wel even wennen, maar ik voelde dat hij er klaar voor was.

Stoppen met duimen

Mijn 2e zoontje sliep veel makkelijker. Hem hebben we nauwelijks in ons bed laten slapen. Wel gebruikten we weer een co-sleeper. Zo was hij in de nachten altijd dichtbij. Na 4 maanden verhuisde hij naar zijn eigen kamer. Ook dit ging prima. Totdat hij op zijn tanden viel en niet meer mocht duimen. Net 2 jaar oud, vol in de peuterpuberteit en zichzelf niet meer kunnen troosten. Je kunt je voorstellen wat voor drama dit werd. Na maanden hebben we uiteindelijk een modus gevonden die wel werkt. Al is het bedtijdritueel van 5 min nu wel 45 min lang geworden.

stoppen met duimen
Ontvang 10% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

Samen slapen met je kind

Nog wordt hij regelmatig in de nacht wakker. Gelukkig vindt hij het dan fijn om bij mij in bed te komen liggen. En zo slapen we dan samen maar weer door. 

De afgelopen maanden waren voor mij wel slopend. Er waren dagen dat het bijna 2 uur duurde voordat hij sliep. Weg was mijn avond, weg was mijn metime. Ik ging steeds later slapen om eerst nog even tot rust te kunnen komen. 8 uur slapen leek een utopie. Dit hield ik niet langer vol, ondanks een gezonde dosis mindfulness. Ik ben opzoek gegaan naar tips om hem weer in slaap te krijgen, rustig en zonder strijd. 

samen slapen
Ontvang 10% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

Nu gaan we samen slapen en ga ik weg zodra hij slaapt. Ik geniet steeds meer van deze fijne momentjes samen. Ook ‘s nachts komt hij nog regelmatig bij me liggen. Vaak valt hij direct weer in slaap. Kort heb ik me tegen deze momenten verzet, tot ik besefte dat samen slapen heel gewoon is. Mensen zijn kudde dieren, wij horen helemaal niet op een aparte kamer te liggen! Mijn kinderen vinden rust en veiligheid in mijn bed, ook nu ze 3 en 6 jaar oud zijn. Dat wil ik ze niet ontnemen.

Ik ben blij dat ik dit heb gedaan, zodat ik nu weer mijn avonden en mijn eigen slaap terug heb. Ik kijk niet meer op tegen bedtijd en geniet van de momentjes samen met mijn zoon. 

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken bij het slaapritueel van jouw baby, dreumes of peuter? Kijk hier naar de mogelijkheden van Happy Baby Coach, het heeft mij echt heel goed geholpen! Via Best9Moms krijg jij 10% korting op een online cursus slapen voor baby's of peuters. Check snel de bovenstaande link!
Vorige
Vorige

Wat mag je niet eten als je zwanger bent?

Volgende
Volgende

Geniet meer van je baby door te vertragen