Om voor een ander te zorgen is het noodzakelijk om jezelf lief te hebben

Wil je echt voor een ander kunnen zorgen, een gezonde relatie met een ander kunnen opbouwen en jezelf hierbij happy voelen? Zorg dan dat je jezelf lief hebt, accepteer jezelf zoals je bent en leg verwachtingen van anderen die niet bij je passen naast je neer.

Pas je niet aan

Als kind heb ik geleerd mezelf aan te passen, aan hoe ik dacht dat ik moest zijn. Het enige moment dat ik echt mezelf kon zijn, was als ik aan het sporten was.

Wat leverde dit me op?

Onzekerheid, angst om relaties aan te gaan en eenzaamheid. Sporten heeft mij door deze periode gesleept. Dit waren de momenten dat ik kon opladen om door te gaan.

Sportmentaliteit

Uiteindelijk heeft mijn sportmentaliteit mij geholpen om ook op andere momenten meer voor mezelf te kiezen. Het proces was zwaar, ik heb mensen in mijn omgeving teleurgesteld. Maar uiteindelijk ben ik wel geworden wie ik zelf wil zijn en durf ik mijn eigen keuzes te maken.

En vind ik alles aan mezelf leuk en ben ik overal goed in? Nee, zeker niet. Maar ik durf nu wel hulp te vragen wanneer ik dit nodig heb.

Kies voor jezelf

Dit geeft mij nu de ruimte om er te zijn voor mijn kinderen en om hen te leren keuzes te maken die dicht bij hen liggen.

Nog steeds heb ik dagelijks momenten nodig dat ik even voor mezelf kies. Momenten om op te laden, door even alleen te zijn of door te gaan sporten. Dit geeft mij de noodzakelijke energie, om de rest van de dag echt aanwezig te zijn voor mijn gezin

Kun jij wel wat steun en motivatie gebruiken bij het werken aan jouw gezonde leefstijl? Meld je dan aan voor mijn besloten Facebook groep.
Nieuwsgierig naar wat ik met Best9Moms voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een gratis coachingsessie. Dan kijken we samen welke stappen jij kunt nemen naar meer balans tussen je werk, je gezin en jezelf.
Vorige
Vorige

Mama? Hoe voel jij je?

Volgende
Volgende

Nieuwe baan: mama zijn