Michelle - Kinesiologie tijdens zwangerschap

In dit interview lees je het verhaal van Michelle, moeder van drie (4, 6 en 10 jaar) en ondernemer. Jarenlang heeft ze een beautysalon gehad. Haar 3e zwangerschap en haar fysieke problemen na de bevalling hebben haar doen besluiten dat het anders moest. Het werd een nieuwe opleiding en een nieuw bedrijf, Gezondheidszorg Zuiver. Ze heeft zichzelf teruggevonden en gaat met veel energie dit nieuwe avontuur aan. 

Herstel van bevalling

Michelle ervaart het moederschap na iedere zwangerschap weer zwaarder. Vooral haar laatste bevalling laat z’n sporen na. Fysiek is haar lichaam totaal van slag. Ze heeft haar bloedsuiker niet onder controle en haar hormonen schieten alle kanten op. Uiteindelijk leidt dit zelfs tot een aangezichtsverlamming. 

Vele doktersbezoeken geven geen resultaat, een oorzaak wordt niet gevonden. Michelle vindt haar redding in de alternatieve zorg. De osteopaat helpt haar met de aangezichtsverlamming en de natuurgeneeskundige en kinesioloog helpen haar om zichzelf weer terug te vinden. 

Deze ervaring zet haar aan het denken. Terug naar haar beautysalon wil ze niet meer. Ze wil andere vrouwen helpen om een onbezorgde zwangerschap en kraamweek te ervaren. In 2019 besluit ze om de opleiding tot kinesioloog te gaan volgen, welke ze nu op het punt staat om af te ronden. 2 jaar na haar laatste zwangerschap, begint ze langzaam zichzelf weer terug te vinden. Nu is ze bezig met afstuderen en het opstarten van haar eigen praktijk: Gezondheidszorg Zuiver.

Haar missie

Met haar nieuwe praktijk wil Michelle haar missie waar maken: Zwangere vrouwen een onbezorgde zwangerschap en kraamweek bezorgen. Een periode waar klachten er mogen zijn, maar waar wel alles wordt gedaan om klachten te beperken. 

Ze gaat trajecten aanbieden vanaf 12 weken zwangerschap tot en met de periode na de kraamweek. In haar behandelingen gaat ze uit van ‘stress’ punten welke ze in de spieren van de vrouw vindt. Deze behandelt ze onder andere met massage en drukpunten, maar ook de opname van voedingsstoffen kan een rol spelen. Michelle bekijkt het totaalplaatje en past de behandeling daarop aan. 

Onderzoek Kinesiologie

De eerste stap die ze nu in haar nieuwe praktijk gaat nemen is haar afstudeeronderzoek. Met dit onderzoek gaat ze bekijken wat het effect is van preventieve kinesiologie behandelingen bij zwangeren vrouwen op de hormoonbalans in de kraamweek. 

De vrouwen in haar onderzoek zijn zwanger van hun 2e of 3e kindje. Zo kan Michelle een vergelijking maken met de eerdere zwangerschappen en zo het effect van haar behandelingen meten. De vrouwen krijgen 3 behandelingen tijdens de 30e, 34e en 38e week van de zwangerschap. Tijdens iedere behandeling en ook na de kraamweek vullen de vrouwen een vragenlijst in, waarmee het effect gemeten wordt. 

Een heel interessant onderzoek. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de uitkomsten. 

Michelle is nog steeds op zoek naar deelnemers. Ben jij zwanger, woon je in de omgeving van Borne (Hengelo) en wil jij deelnemen aan het onderzoek van Michelle? Neem dan contact op met Michelle.

Michelle over het moederschap

1. Je zwangerschap en het moederschap komt met kleine en grotere klachten. Iedereen ervaart dit, in meer of mindere mate. Het hoort erbij, maar dit houdt niet in dat je hier niets aan kunt doen. Niets is gek, vraag hulp. Niet alle klachten zijn te voorkomen, maar zeker wel te verminderen. Laat je er vooral niet door beperken.

2. In het moederschap moet je niet vergeten dat je niet alleen mama bent, maar ook nog vrouw. Ik verloor me in de zorg voor mijn kinderen. Het duurde een hele tijd voor ik de balans terug had gevonden. 

Het moederschap is moeilijk en zwaar. Maar, heel cliché, je krijgt er ook veel voor terug. Het zit vooral in de kleine, mooie momentjes. 

3. Het moederschap is een mooie leerweg. Je kinderen houden je constant een spiegel voor. Je ziet jezelf iedere keer weer terug in het gedrag of de opmerkingen van je kinderen. Heel confronterend, gebruik dit als aanzet om te groeien als moeder en als persoon. 

Ontvang 15% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

Michelle’s gouden tip

Vind een balans tussen zorgen voor jezelf en zorgen voor je kinderen. Voel wat je lichaam nodig heeft, doe wat met je klachten en neem tijd voor jezelf. Jij hebt dit nodig om voldoende energie voor het moederschap te hebben en hier profiteren je kinderen van mee. De energie van mama is de energie van het hele gezin. 

Wil je meer weten over Michelle of haar praktijk? Neem een kijkje op haar website: Gezondheidszorg Zuiver
Vorige
Vorige

5 tips: Gezin in quarantaine

Volgende
Volgende

De cosleeper: een slaapplekje voor de je baby