Loes: Bevallen zonder verloskundige

Inmiddels was ik al ruim 39 weken zwanger van mijn tweede kindje. Mijn zoontje was met 40 plus 6 geboren. Dus ik had nog even, dacht ik. Tot ineens mijn vliezen braken, om 12 uur ‘s middags.

Verloskundige

Snel heb ik de verloskundige en mijn vriend gebeld. De verloskundige kwam kijken, alles was verder nog rustig. Het enige wat ze mij kon vertellen is dat de baby binnen 24 uur geboren moest worden, anders moest ik naar het ziekenhuis. Ik moest bellen als ik weeen om de 5 minuten had.

Afwachten

Mijn vriend was inmiddels thuis en zat te werken. Ik had heel de middag nergens last van, dus heb nog wat dingen in huis gedaan. Rond 18.00 uur kreeg ik lichte buikpijn. Samen met mijn vriend en zoontje heb ik nog wat gegeten. Daarna heb ik mijn zoontje in bed gelegd en ben ik tv gaan kijken.

Lichte buikpijn

Om half 9 kwam de verloskundige kijken, ik had nog steeds lichte buikpijn. Ze vond me nog behoorlijk fit. Ze nam afscheid met een ‘tot morgenvroeg’. Ik ben nog wat tv gaan kijken en heb alvast m’n tanden gepoetst. Ik dacht ik ga maar op tijd slapen, want ik weet niet wat de nacht brengt.

Heftige weeen

Om 21.45 uur werd de buikpijn toch wel wat heftiger. Mijn vriend heeft me naar boven gebracht en ik ben onder de douche gaan zitten. Bij mijn zoontje duurde het vanaf dat moment tot de bevalling nog 6 uur, dus ik had nog even.
Om 22.10 uur kreeg ik ineens drang om te persen. Ik was me er nog steeds niet bewust dat ik al aan het bevallen was.

Mijn vriend belde de verloskundige, want die vertrouwde het niet. De verloskundige is als een speer naar mij toegetreden. Ondertussen heeft mijn vriend mij naar het bed gebracht.

Razend snelle bevalling

Toen ging het heel snel. Ik ben bevallen, zonder verloskundige. Mijn vriend en ik hebben het samen gedaan. De verloskundige stond ondertussen beneden aan de voordeur.
Aangezien we niet precies wisten hoe mijn dochtertje geboren was, moesten we naar het ziekenhuis. Daar hebben we 24 uur ter observatie gelegen.

Gelukkig was er niks aan de hand met mij en mijn dochter en mochten we na 24 uur naar huis.
Inmiddels heb ik 3 kinderen. Gelukkig was de verloskundige bij mijn 3e bevalling wel op tijd. Toch heb ik tijdens mijn derde zwangerschap nog veel angst gehad om alleen te bevallen.

Meer over Loes

Loes is nu mama van 3 kinderen. Ze wilde graag over haar 2e bevalling schrijven, omdat de bevalling zonder verloskundige nogal heftig voor haar was geweest. Ze wil hiermee laten zien dat iedere bevalling anders is en dat je alles kunt verwachten. Zelfs een verloskundige kan niet voorspellen hoe het gaat lopen. Luister naar je lichaam en handel naar je gevoel.

Vorige
Vorige

Je zwangerschap verandert je basisbehoeftes

Volgende
Volgende

In 5 stappen minder bekkenklachten