Herstellen van een zwangerschapsvergiftiging

Herstellen van een zwangerschapsvergiftiging duurt vaak langer dan na een ‘normale’ zwangerschap en bevalling. Je bent immers ernstig ziek geweest. Je lichamelijke conditie is zwak, je hebt moeite om met prikkels om te gaan en kunt je moeilijker concentreren. Is je kindje erg vroeg geboren en komt het, voor langere tijd, in de couveuse te liggen, dan vraagt de hechting met je kindje extra aandacht. 

Emotioneel herstel

Emotioneel is een zwangerschapsvergiftiging zwaar. Je kunt het gevoel hebben dat je lichaam heeft gefaald en je zwangerschap en bevalling zijn anders verlopen dan jij in gedachten had. In sommige gevallen kan dit leiden tot depressie of PTSS. Aandacht voor goede, emotionele nazorg is heel belangrijk. 

Lichamelijk herstel

Lichamelijk herstel je volledig van een zwangerschapsvergiftiging. Neem hier echter wel de tijd voor. Overleg bijvoorbeeld met je werkgever over een verlengd verlof, want dit ga je wel nodig hebben. 

Aandacht voor onderliggende oorzaken van zwangerschapsvergiftiging is belangrijk. De kans op bijvoorbeeld een hartinfarct of hersenbloeding op latere leeftijd is aanzienlijk groter na een zwangerschapsvergiftiging. Een gezonde leefstijl na je bevalling helpt je om de risico’s te verminderen. 

Lees meer over een zwangerschapsvergidtiging in dit artikel: Zwangerschapsvergiftiging.

Nieuwsgierig naar wat ik met Best9Moms voor je kan betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende intake. We kijken samen naar jouw situatie, jouw vragen en de mogelijkheden van de Best9Moms programma’s
Vorige
Vorige

Borstvoeding na een zwangerschapsvergiftiging

Volgende
Volgende

Hoe word je als ouders een goed team?