9 Manieren om te ontspannen

Hoe kom jij tot rust in deze hectische tijd?

Kim, van kindermassage Best geeft je 9 tips om te ontspannen.

1. Neem een ontspannen bad

Water kalmeert de zintuigen en geeft nieuwe positieve energie. Stress vloeit door het water van je lichaam. Water is een heilzame bron.

2. Massage

Iedereen heeft behoefte aan aanraking. Aanraking is een basis behoefte voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het lichaam slaat te veel aan prikkels opgedaan door emoties en stress op. Hierdoor raak je uit balansen krijg je b.v. hoofdpijn, nekpijn, je wordt prikkelbaar. Kinderen worden vaak huilerig. Massage ontspant het hele lichaam, voert afvalstoffen en stress af. Waardoor je weer volledig in balans komt en er weer even tegen kan.

3. Voldoende slaap

Slaapt je kind nog overdag? Gun jezelf in die tijd ook rust. Merk je dat je moe bent, geef er aan toe. En ga zelf ook nog even liggen. Kun je overdag echt niet slapen pak dan een boek/ tijdschrift.

4. Lees een boek/ tijdschrift.

Even tijd voor jezelf, wegdromen in een spannend, leuk, romantisch verhaal. Zodat je daarna er weer voor jezelf en de kids kunt zijn.

5. Creatief bezig zijn.

Wat zijn jou hobby’s kom jij er nog aan toe? Als je goed voor jezelf zorgt, dan kun je ook goed voor anderen zorgen.

6. Sporten.

Geeft ontspanning en is een uitlaatklep. Je werkt aan je conditie. Sporten geeft ontspanning en door het bewegen vermindert stress en kun je je frustraties kwijt.

7. Schilderen.

Werken met kleuren en structuren Je hoofd leegmaken. Mindful schilderen geeft rust. Houdt je niet van schilderen? Of wil je de kids erbij betrekken. Je kan ook samen stoepkrijten. Met wasco werken, een tas of beker beschilderen samen. Haal kleur in huis, wist je dat elke kleur ook emotie op kan roepen. Welke kleur wordt jij blij van?

8. Wandelen in de natuur.

De natuur brengt lichaam en geest tot rust. Kijk onderweg naar al het moois dat je ziet. Bloemen, bomen, structuren. Ga met de kids op pad, zij staan nog open voor al het natuurschoon en laten zich graag verwonderen. Ga hier in mee en zie de prachtigste dingen. Het zit in de kleine dingen.

9. Meditatie

Wist je dat je met meditatie op reis kunt naar elke gewenste bestemming. M.b.v. muziek en bewust ademen brengt het je volledig tot rust.

Meer over Kim:

Kim is gecertificeerd docente baby- peutermassage. Kim geeft les in babymassage en geeft (HSK) kindermassage voor kinderen van 4 tot 12 jaar aan huis. Vanaf 1 juli 2020 kun je elke woensdag bij ViaMama in Son terecht voor een ontspannen massage voor zowel kind als mama.

Website / Facebook / Instagram

Vorige
Vorige

Mijn bevallingsverhaal (Deel 1)

Volgende
Volgende

Zwanger: ben jij ook zo emotioneel?