De ideale babyshower

De babyshower wordt steeds populairder in Nederland. Een mooi moment om het moederschap te vieren en de baby welkom te heten. Een gelegenheid om stil te staan bij de komende veranderingen en om nog even te genieten van de rust. De ideale babyshower draait dan ook om de nieuwe mama. Een heerlijke kans om haar nog even lekker te verwennen.

Wat is een babyshower?

Tijdens een babyshower komen de vriendinnen van een zwangere vrouw samen om het moederschap en de baby te vieren. Een mooi moment om de moeder nog één keer mee uit te nemen, voordat zij gaat bevallen. 

Vaak wordt er een high tea georganiseerd tijdens de babyshower. Onder het genot van een kopje thee en lekkere hapjes kletsen de vriendinnen over het moederschap en de baby. Een vast onderdeel van de babyshower is vaak het invullen van een boekje of invulkaarten. Hierop kunnen de vriendinnen raden wanneer de baby geboren wordt en hoe het kindje gaat heten. 

De ideale babyshower gaat verder

Tijdens de ideale babyshower wordt vooral de aanstaande moeder verwend. Het raden van namen en geboortedatums is natuurlijk een leuk spelletje, maar hier heeft de moeder zelf niet zoveel aan. Een ideale babyshower bereidt de moeder juist voor op het moederschap. Babyshower invulkaarten of een invulboekje met daarin de ruimte om ervaringen over het moederschap te delen en tips uit te wisselen is veel meer ondersteunend voor de nieuwe moeder en meteen een mooie blijvende herinnering. 

Babyshower cadeau

Het geven van cadeautjes is ook onderdeel van de babyshower. Een babyshower cadeau’s zijn bijvoorbeeld babykleertjes, een knuffeltje of een speeltje, net als bij het kraambezoek vaak gegeven wordt. Alle vriendinnen nemen zelf een cadeautje mee, waarvan een pakket wordt gemaakt. Wil je origineler zijn en samen een babyshower cadeau geven? Geef dan iets voor mama. Denk hierbij aan een zwangerschapsmassage, een cursus Leer je baby kennen of een fotoshoot. Hiermee zet je mama echt in het zonnetje.  

babyshower
Ontvang 10% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

Wanneer babyshower?

Meestal wordt de babyshower in de laatste weken voor de uitgerekende datum georganiseerd. Vanaf ongeveer 7 maanden zwangerschap. Zeker met een grote groep vriendinnen is het soms lastig om een datum te vinden. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de babyshower voor de bevalling wordt georganiseerd. Het is dan niet handig om dit nog na 36 weken zwangerschap te doen. Je weet immers nooit zeker wanneer het kindje komt. Start vooral op tijd met plannen, zo weet je zeker dat je samen een fijne middag gaat beleven.

babyshower
Ontvang 10% korting, exclusief voor de lezers van Best9Moms

Wie organiseert babyshower?

Vaak wordt de babyshower door de beste vriendin of de zus van de zwangere vrouw georganiseerd. Een babyshower wordt meestal in het geheim geregeld, net als een vrijgezellenfeest. De partner wordt hier vaak wel bij betrokken, zodat de zwangere vrouw niet al een andere afspraak heeft staan. De vriendin nodigt andere vriendinnen, zussen, schoonzussen en soms ook de moeder en schoonmoeder uit. In de meeste gevallen zijn mannen niet welkom en is het echt een vrouwen feestje. Een datumprikker helpt bij het vinden van een geschikte datum. Als de datum is gevonden, kan er een locatie geboekt worden. De babyshower kun je natuurlijk gewoon thuis organiseren, maar vaak wordt dit in een café of restaurant gedaan. Veel restaurants hebben arrangementen speciaal voor de babyshower. Zo is het organiseren van een babyshower een fluitje van een cent. 

Wil je echter iets speciaals of echt de moeder in het zonnetje zetten? Dan is een vast arrangement vaak niet voldoende. Bedenk vooral wat de moeder echt heel fijn zou vinden en waar ze haar voordeel mee kan doen in het moederschap. Speciaal hiervoor heb ik een  vriendinnenboekje voor mama’s ontwikkeld. 

Hét vriendinnenboekje voor mama’s 

Een boekje wat alle vriendinnen invullen, moeder of geen moeder. Een boekje waarin de beste moederschap tips en leuke anekdotes worden verzameld. Maar vooral een boekje waarin je vriendinnen aangeven hoe ze je kunnen ondersteunen in het moederschap. Want steun gaat ze nodig hebben in het nieuwe avontuur dat het moederschap is. Alle slapeloze nachten, huiluurtjes en voedingsmomenten. Dan is het fijn te weten wie ze waarvoor kan bellen. Is het een vers gekookte maaltijd, een uurtje oppas of even al haar frustratie over het moederschap spuien? Als ze weet wie ze waarvoor kan bellen, dan wordt het moederschap meteen stukken makkelijker. Het geeft haar het gevoel er minder alleen voor te staan, het geeft haar zelfvertrouwen dat ook zij het moederschap aankan. 

In het boekje staat alles mooi gebundeld en is er ook nog veel ruimte voor foto’s en wensen voor moeder en baby op te schrijven. Een compleet boekje dat mama graag doorbladerd in de weken na de bevalling en leuk om later terug te lezen. Kortom, een boekje dat niet onder in de kast verdwijnt, maar juist een prominente plek krijgt in het leven van de nieuwe moeder. 

Je bestelt het boekje hier: Hét vriendinnenboekje voor mama’s 
Vorige
Vorige

Zwangerschapsaankondiging

Volgende
Volgende

PMS - premenstrueel syndroom