Herstellen keizersnede

Het herstel van een keizersnede duurt in de meeste gevallen langer dan het herstel na een vaginale bevalling. Je buik wordt open gesneden, dit is een flinke operatie. Alleen al het herstel van de wond, duurt minimaal 6 weken. In deze periode mag je niet zwaar tillen en is rust het belangrijkste voor je herstel. 

Lees hier meer over het fysieke en mentale herstel: Hoe herstel je na je bevalling?

Wel kun je in deze periode starten met kraambed oefeningen, voor het herstel van je bekkenbodem- en buikspieren. Je buikspieren zijn vaak intact gelaten tijdens de operatie, maar natuurlijk wel uitgerekt door de groeiende buik. Je bekkenbodemspieren hebben het minder zwaar gehad, dan bij een vaginale bevalling. Maar ook nu heb je tijd nodig om te herstellen. De druk van je babybuik tijdens de zwangerschap, maakt dat ook na een keizersnede tijd voor herstel nodig is. Bouw het iets rustiger op dan na een vaginale bevalling. 

Sporten na keizersnede

Sporten na een keizersnede kan zodra de wond goed genezen is. Tot die tijd kun je alvast aan de slag met de kraambed oefeningen. Na 8 weken zou je, zonder complicaties, weer kunnen starten met sporten. Doe dit bij voorkeur onder begeleiding van een gespecialiseerd trainer. Zo weet je zeker dat je veilig het sporten weer kunt opbouwen. Wat het risico op klachten verminderd. 

Woon je in de omgeving van Son & Breugel - Eindhoven. Meld je dan aan voor mijn Outdoor Trainingen.

Meer over een keizersnede: Keizersnede

Vorige
Vorige

Inbakeren: wel of niet doen?

Volgende
Volgende

Risico’s keizersnede