Best9Moms

View Original

Best9Moms deel 1: De beste zwangerschap

De beste zwangerschap, wat is dat? Voor mij is dat een zwangerschap waarbij je kunt genieten, ondanks de onoverkomelijke kwaaltjes, pijntjes en emoties. Waarin je de tijd neemt om de veranderingen van je lichaam bewust mee te maken. En waarin jij je mentaal en fysiek voorbereid op de bevalling en het moederschap. 

Het zijn de hormonen!

Hormonale veranderingen horen bij je zwangerschap. De groei en ontwikkeling van je baby wordt hiermee gestimuleerd. Helaas horen daar ook allerlei bekende kwaaltjes bij, zoals misselijkheid en vermoeidheid en de emotionele achtbaan. Hoeveel last je van de hormonale bijwerkingen hebt is niet te voorspellen. Ieder lichaam reageert hier anders op. Met mijn programma kan ik hier ook niets aan veranderen. 

Wat ik wel doe is jouw mindset trainen, zodat jij anders met de pijntje en emoties omgaat. Je traint je veerkracht voor als het even tegenzit. En je leert je lichaam aan te voelen, zodat jij weet wat jij nodig hebt om je beter te voelen. Jij leert je emoties waar te nemen en te accepteren, zodat jij ruimte krijgt om ze een plekje te geven. 

Zorg voor jezelf!

Zorgen voor jezelf is het belangrijkste uitgangspunt. Voldoende tijd voor jezelf nemen, om jezelf te kunnen blijven, geeft je de broodnodige rust tijdens je zwangerschap en voorkomt dat de stress te hoog oploopt. We starten met het leren herkennen van je behoeftes. Heb je meer energie nodig of moet je juist energie kwijt? Wil je vrolijker of uitgerust zijn? Beweging, voeding en ontspanning zijn de 3 pijlers die jou helpen om aan je behoeftes te voldoen. Gedurende het programma ga je activiteiten verzamelen voor jouw dagelijkse portie zelfzorg. 

Je hebt minder stress en bent bewuster van alle lichamelijke veranderingen tijdens je zwangerschap. Hierdoor kun je veel meer genieten van deze mooie periode. 

Keuzes

Weten wat je moet doen om goed voor jezelf te zorgen is vaak niet voldoende. Je weet ook wel dat je niet te veel moet snoepen, maar laat jij daarom de koektrommel in de kast staan? Om de juiste keuzes te maken, moet zelfzorg jouw topprioriteit worden. We gaan op zoek naar de juiste motivatie om dit te bereiken. Je gaat ervaren wat bewegen, voeding en ontspanning met je doen. Hoe je de juiste balans vindt en welke keuzes daarbij horen. Ervaren en reflecteren motiveren jou om door te gaan. Nieuwe, gezonde gewoontes ontstaan en je leert hoe je deze kunt aanpassen als jouw situatie veranderd. 

En dat er iets gaat veranderen staat vast. Nu al veranderd je lichaam langzaam aan, maar na de bevalling staat je leven op z’n kop. Hier wil je op voorbereid zijn

Jouw zwangerschap is voor mij de beste zwangerschap als jij achteraf kunt zeggen dat het een fijne periode was. Een periode waarin jij hebt kunnen genieten en een periode waarin jij hebt kunnen groeien als persoon. De stappen die jij nu maakt helpen jou om een betere moeder te worden. Ik zou me vereerd voelen, als ik daaraan heb kunnen bijdragen. 

Kun jij wel wat hulp gebruiken om beter voor jezelf te zorgen? Meld je aan via mijn contactpagina!