Kerst vieren met je baby: dit kun je doen

Kerst: een leuke periode om naar toe te leven. Het is staat natuurlijk in het teken van gezelligheid, lekker eten en leuke cadeautjes. Toch kan het zijn dat kerst dit jaar iets anders loopt dan je gewend bent, denk bijvoorbeeld nadat je bent bevallen van een kleine. De eerste kerst met een kleine baby is natuurlijk al helemaal bijzonder. Hoe je kerst kunt vieren met jouw baby, zetten we hieronder voor je op een rij.

1. Vier het met cadeautjes

Kerst zijn feestelijke dagen, dus hoe leuk is het om deze dagen te vieren met cadeautjes? Ook al is jouw baby’tje nog zo klein, er zijn talloze kerstcadeautjes kinderen die jij aan jouw kleine kunt geven. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat deze cadeautjes geschikt moeten zijn voor de leeftijd van jouw kind; zo heb je bijvoorbeeld knuffels die geschikt zijn voor jonge baby’s, maar ook houten puzzels voor de wat oudere baby. Naast het geven van een cadeau aan jouw baby, is het natuurlijk ook leuk om de rest van de familie te verrassen. Zo kun je ook een cadeau geven aan jouw partner, ouders en ooms en tantes.

2. Denk ook aan de veiligheid

Met een kleine baby ga je waarschijnlijk op een andere manier kerst vieren dan je normaal gewend bent. En dat is natuurlijk ook heel logisch; zo moet je bijvoorbeeld ook nadenken hoe je op een veilige manier kerst kunt vieren met jouw kleine. Denk onder andere aan het veilig neerzetten van de kerstboom. Zo zijn de glinsterende kerstballen natuurlijk enorm aantrekkelijk voor jouw kind, maar wat als jouw kind een kerstbal uit de boom haalt? Een kerstbal van glas kan in dit geval nogal gevaarlijk zijn.

3. Doe het rustig aan

De kerstdagen zijn voor veel mensen al hectisch genoeg, laat staan dat je een kleine hebt. Het is daarom een goede tip om het daarom tijdens de kerstdagen rustig aan te doen. Zorg ervoor dat je niet te veel hooi op je vork neemt, en zorg er ook voor dat je je niet te veel vasthoudt aan een planning. 

4. Hoe en waar

Daarnaast is het goed om na te denken op welke manier én waar je kerst gaat vieren. Je kunt bijvoorbeeld alleen een kerstdiner organiseren voor een klein clubje dat je bij jou thuis kunt uitnodigen. Als je denkt dat dit te hoog is gegrepen, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een lunch of brunch te organiseren. Je kunt natuurlijk ook op bezoek gaan bij mensen en dat je de kleine meeneemt. 

Vorige
Vorige

Review: Brieven aan mijn dochter - Marieke van Meijeren

Volgende
Volgende

Hormoon therapie: nuttig of noodzaak?